Aison ne olduğu belirsiz değil aslında, Crucial yetkili satıcısı kendileri. Crucial P310 dışında alternatif bakıyorum ancak genellikle 3.900 TL ve üzerine çıkıyor.
İşin aslı Crucial P310'u da önermezdim de bütçeye en uygun ve eli yüzü düzgün o var. QLC olmasından dolayı pek önermiyorum. Onun dışında 3.800 liraya Kingston NV3 var, o da genellikle QLC olarak geliyor. Bazı revizyonları TLC ama onun da hangisi denk gelecek bilemem, adamların elindeki ürüne bağlı.
MSI M450'yi o paralara önermem, ona vereceğim paraya P310 almayı daha mantıklı buluyorum her ne kadar QLC olsa da. En azından güncel, hızlı bir disk. MSI M450 o parayı hak edecek bir disk değil gerçekten. Sıfırı İtopya'da 3.450 TL mesela:
https://www.itopya.com/msi-500gb-sp...-kutusuz-ssd-3600mb-okuma-2300mb-yazma_u31331
İkinci elden farklı disklere bak derim. WD Blue SN580, SN5000 modelleri olabilir, Samsung 900 serisi varsa uyar yine. Sıfır olarak çok seçenek bulamıyorum bütçene göre, şu çip krizinden dolayı hem seçenek azaldı hem fiyatlar tavan yaptı.