3 aylık CloudPanel maceram - Kullanım önerisi

Tantalis

Başarılı

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Operating System
Paylaşımlı hostingde yaşadığım sorunların ardından daha uygun fiyata kendi VPS sunucuma kurduğum CloudPanel üzerinden 3 ay geçmiş durumda. Kullanmak isteyen ancak aklında soru işaretleri olan kişiler için kısa artılar ve eksilerle birlikte genel değerlendirmemi yapacağım. VPS sistem bilgisi konu altındadır. Ayrıca sormak istediğiniz şeyler varsa bilgim dahilinde yardımcı olabilirim. Şu an için basit kullanımlar için tavsiye ettiğimi söyleyebilirim.

Sunucuda şu anda aktif olarak 3 adet farklı amaca hizmet eden subdomain ve toplamda onlar haricinde 2 web sitesi ve bir moderasyon botu bulunuyor. Birisi WordPress ve diğerinde PHP bir site var. Kaynak tüketim durumu yine konu altında mevcuttur. Günlük tekil ziyaretçiler 300 ile 700 arası değişiyor yoğunluğa bağlı olarak. Buna ek olarak da Python temelli bir canlı yayın moderasyon botu da bulunmakta.

CloudPanel artıları

• Ücretsiz olarak indirip kurabiliyorsunuz.
  • Kurulum ve aktivasyon oldukça basit.
  • Hafif ve hızlı çalışıyor.
  • Panel kullanımı ve site ekleme, düzenleme işlemleri oldukça basit.
  • Ücretsiz olarak yedek alabilmek için 3. parti servislere bağlayabiliyorsunuz.
  • Paylaşımlı hosting servislerindeki Inode limitlerinden kurtuldum kendi sunucumu kurarak.

CloudPanel eksileri
  • Mail servisi bulunmuyor. (Sunucuya kurmak isterseniz kendileri Mailcow öneriyor ancak denemedim.)
  • Panelin sade olmasının haricinde cPanel veya Plesk ortamlarında bulunan ince ayarlara ve eklentilere erişim yok.
Eksiler olayı biraz da ihtiyacınıza göre şekilleneceği için aslında benim tarafımda bir eksi yaratmış değil. Cloudflare ile mailleri başka bir yere yönlendiriyorum.

Operating System

Ubuntu 24.04

Size
2 Cores, 4 GB Memory

Evde boş boş duran 12400F'li 24 GB RAM'li bir sistemim var. Ben de ne yapsam bununla diyordum, galiba buldum. Teşekkür ederim bilgiler için hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…