3 katlı müstakil ev için internet ağı tavsiyesi

Marvelouson

Üyecik
Herkese merhaba!

3 katlı müstakil bir ev için internet çözümleri arayışındayım. En alt katta Türk Telekom'un verdiği cihaz var, H3600P. 1000 Mbps tarifesi kullanılıyor. Orta kat ve üst kata interneti dağıtacağım. Kablo çekme sıkıntısı yok. Orta katta ethernet ile bağlanması gereken şimdilik 3 cihaz var, bu yüzden fazla porta sahip bir cihaz almam gerekiyor. Üst katta tek bir cihaz bağlı olacak ethernet ile. Her katta Wi-Fi ile bağlı olacak birden fazla cihaz da var. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda fiyat/performans oranı yüksek olarak:
  • 2 adet kaliteli Wi-Fi 6 router alıp AP modunda kullanmak mı mantıklı?
  • Yoksa giriş seviyesi 2 adet Wi-Fi 7 modellere mi bakmalıyım?
  • Başka bir seçenek olarak da orta kata çok portlu Gigabit switch alıp orta ve üst kata da mesh (Ethernet backhaul) sistem mi mantıklı?

Profesyonel AP cihazları almak gereksiz masraf gibi geliyor.
Ayrıca en üst kata çekilecek Cat6 kabloyu direkt ana modemden mi çekmek mantıklı, yoksa orta kattaki cihazdan çekmek de çok hız kaybına sebep olmadan, sorunsuz işe yarar mı?

Daha önce benzer kurulum yapan varsa ve/veya cihaz tavsiyesi olan varsa önerilerinizi bekliyorum.

Ben de 3 katlı müstakil evde yaşıyorum, evin tam ortasından Keenetic Extra DSL yetiyor. Bütçe varsa Titan öneririm.

2 tane TP-Link BE230 ile kablolu mesh yapabilirsin.

H3600P'den orta kattaki BE230'a kablo çekersin, sonra orta kattan üst kattaki BE230'a kablo çekersin; kablolu mesh olur.

Ben de 3 katlı müstakil evde yaşıyorum, evin tam ortasından Keenetic Extra DSL yetiyor. Bütçe varsa Titan öneririm.
Extra DSL modelinin tek başına yetme imkânı yok bu gereksinimlerde. AC1200 ile 1000Mbps işe yaramaz. Birden fazla cihaz şart benim için.

2 tane TP-Link BE230 ile kablolu mesh yapabilirsin.

H3600P'den orta kattaki BE230'a kablo çekersin, sonra orta kattan üst kattaki BE230'a kablo çekersin; kablolu mesh olur.
Bu çözüm için aklıma takılan soru; giriş seviyesi Wi-Fi 7 modeller almak yerine orta-üst seviye Wi-Fi 6 modeller almak daha mı mantıklı acaba?

Bu çözüm için aklıma takılan soru; giriş seviyesi Wi-Fi 7 modeller almak yerine orta-üst seviye Wi-Fi 6 modeller almak daha mı mantıklı acaba?

BE230 sizin ihtiyaçlarınızı görür, ayrıca AP mesh olarak çalışacağı için içindeki işlemci RAM o kadar önemli değil; H3600P'den gelen interneti yayacak sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…