30.000-35.000 TL bütçeli sistem toplama önerisi

Bütçe
30.000-35.000 TL

taylankaci

Gelişen
Merhabalar, sınav sonrası 6 yıllık emekli sistemimi sonunda değiştirmeye karar verdim, inceHesap'ta şöyle bir sistem buldum ama bilemedim nasıldır, sizce herhangi bir parçası darboğaz yapar mı?

Bunun dışında sisteme eklemenizi önerdiğiniz bir şey var mıdır (soğutucu vesaire, ya da parça yükseltme)? İnceHesap'tan daha iyi siteler varsa o da çok yardımcı olur, veya belki hazır değil de parça parça toplamak daha ucuza gelir, çok zaman geçti PC'mi alalı artık güncel bilgim kalmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Sistem güzel gözüküyor da RAMleri 32GB seçer ve kasayı değişirseniz daha mantıklı olur. Şahsen o kasadaki güç kaynağına güvenmezdim.

Bu fiyata 9060xt var hocam.
Hocam 9060XT ile 5060 arasında çok fark yok, fiyat farkı da çok yok hatta 5060 daha ucuza bulunabiliyor. Bu senaryoda Nvidia tercih etmek daha mantıklı gibi.

Giriş seviye AM5 sistem oldukları için SSD 500GB seçilmiş hep. Bütçen varsa bence ilk SSD'yi 1TB yapmanı öneririm.

https://www.gamegaraj.com/product-custom/tavsiye-sistemler/cube-7a/ RAM 1x16 GB bütçe yok diye yükseltme yapmadım. İleride aynından alıp takabilirsin. Soğutucu giriş seviye idarelik bütçe olursa yükseltirsin sonra, yoksa kalsın.

https://www.gamegaraj.com/product-custom/tavsiye-sistemler/praxium-5a/ RAM 1x16 GB bütçe yok diye yükseltme yapmadım. İleride aynından alıp takabilirsin. Stok soğutucu var bütçe olursa yükseltirsin daha sonra, yoksa kalsın.

Son düzenleme:
Hocam emeginize saglik cok sagolun, aslinda butcem var ama aileme cok yuk olmak istemiyorum, RAMdir sogutucudur bu bottleneck / ilerde sorunlari azaltacak seyler icin 3bin TL ye kadar yukseltme yapabilirim onerdiginiz sistemlerin uzerine.

Birde aradaki bin liraya bakmadan hangi sistem sizce daha iyidir ? AMD GPU hic kullanmadim. Yapay zeka az kullaniyorum, eger cok fark yoksa Nvidia daha mantikli geldi.

Tekrar sagolun, tam F/P kasalar olmuslar

Hocam maksimum 40k TL gibi

5060 Ti sistemler senin için daha iyi o zaman yapay zeka için de daha elverişli. Seçenekelere bakayım biraz başka yoksa üstteni özelleştiririz. İncehesap'dan da bakabilirsin ama 5060 Ti olursa daha iyi olur.

Anakart ASUS Prime B650M-R

2x16 RAM Lexar Thor RGB 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL38.

1TB SSD Kingston NV3 1TB NVMe PCI-e 4.0 özelleştirip eklersek. 40.193 TL

Anakart ASUS Prime B650M-R

2x16 RAM Lexar Thor RGB 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL38.

1TB SSD Kingston NV3 1TB NVMe PCI-e 4.0 özelleştirip eklersek. 40.133 TL.

Kasalar ve PSU farklı, görüşü hoşuna gideni seçebilirsin.

https://www.gamegaraj.com/bilgisaya...gb-6000mhz-cl36-ddr5-masaustu-bilgisayar-ram/ +16 RAM ekleyerek 39.540TL yapıyor.

Yukarıdaki 3 sistemde 5060 Ti 8 GB ve stok soğutuculu.

Son önerim de 5060 Ti 16 GBlı sistem ama bütçeni aşıyor.

Son düzenleme:
Hocam cok sagolun, kendisi montajli geldigi icin gamin gen'e daha yakinim, 500GB SSD bana yeterde artar onun uzerine 2x8 yerine dediginiz gibi 2x16yi koyunca 37.475,99 ₺ ye geldi

ayni sistemi gamegarajda yapinca boyle oldu

aradaki tek fark sanirim GPU marka farki, birde sitenin farki, siz daha once bu sitelerden bir alim gerceklestirdinizmi, nispeten hangisini onerirsiniz ?

Siteler güvenli forumda sıkça önerdiğimiz siteler onun dışında evet parçalar farklı. ASUS Prime B650M-R anakrtta 2 adet M.2 slotu var zaten 2. SSD eklemek istediğinde yükseltmesi kolay olur.

Gaming.Gen.TR sistemde sanırım anakartı A620 de bırakmışsın . Ayrıca GameGaraj sistemde 1x32 GB RAM seçmişsin. 2x16 olursa daha iyi olur.

Son düzenleme:
gaming.gen bende bin lira daha ucuz diyordum, megersem anakart yanlis birakmisim

GameGaraj ASUS PRIME B650M-R AM5 DDR5 Micro ATX upgrade'i ve 1x32GB TwinMOS VOLTX 32GB 5600MHz CL36 DDR5 RAM ile ₺ 37.510,95'ye geliyor, ki bekledigimden cok daha iyi bir fiyat, cok sagolun.

(ne yazikki 2x16GB RAM yok o yuzden 1x32GB en mantiklisi gibi, kendim montaj ayri almakla ugrasmaktansa)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…