İyi geceler herkese,
Video, renk düzenleme işleriyle uğraşıyorum ve masaya koyacak sağlam bir monitör için 30.000 TL civarı bir bütçe ayırdım. Şu an radarımda ASUS ProArt PA279CRV var ama siparişi geçmeden önce buradaki tecrübeli arkadaşlara bir danışayım istedim.
Yalnız konuya girmeden önce, forumun raconu gereği hemen damlayacak olan arkadaşlara peşin peşin bir not düşeyim ki boşuna birbirimizi yormayalım. Arkadaşlar, biliyorum bu paraya canavar gibi 240 Hz, 360 Hz oyuncu monitörleri alınıyor ama benim olayım CS'de adam vurmak ya da Valorant'ta rank kasmak değil. Bana hız lazım değil, bana doğru renk lazım. Yani "O paraya 60 Hz monitör mü alınır, enayi misin?" diyecek olan varsa, baştan söyleyeyim, benim aradığım özellikler başka. Bana Adobe RGB kapsamı lazım, bana Delta-E değerinin düşüklüğü lazım, bana 4K'da keskinlik lazım. O yüzden oyuncu monitörü önerisiyle gelip konuyu kaynatmazsak süper olur, cidden iş odaklı bir cihaza ihtiyacım var.
Cihaz kağıt üstünde tam istediğim gibi duruyor. Renk doğruluğu, Type-C üzerinden 96W güç vermesi falan tam benlik, tek kabloyla gerekirse MacBook'u vs bağla geç kafasındayım. 30K bütçede paneline kefil olduğunuz başka bir model öneriniz varsa onları da duymak isterim. Sadece panelden, renkten anlayan dostlar yardım ederse sevinirim.
Teşekkürler.