Bugün sistemimi sonunda sipariş verdim dostlar. R7 7800X3D + RTX 5080'li bir sistem. Şu an monitör bakıyorum. Seriden tavsiye lazım. Bu sisteme 4K iyi bir IPS veya 2K OLED gider dedim. Aşağı yukarı aynı fiyat aralığında kalıyor bu tarz monitörler, ancak farklı tavsiyeniz olursa da elbette birlikte değerlendiririz. Yardımlarınızı bekliyorum.
Öneri için çok teşekkürler OLED seviyesine çıkmaya gerek var mı yoksa bu kafi gelir mi ne diyorsunuz? Gerçi hiçbir IPS'i OLED ile karşılaştırmamak lazım bu yanlış olur da malum renkler tepki süresi vesaire yarışılamaz ama aynı zamanda hassas ve dikkatli olunması gereken cihazlar o yüzden iyice araştırıp almak istiyorum malum az para vermeyeceğim ne olursa olsun.
Öneri için çok teşekkürler OLED seviyesine çıkmaya gerek var mı yoksa bu kafi gelir mi ne diyorsunuz? Gerçi hiçbir IPS'i OLED ile karşılaştırmamak lazım bu yanlış olur da malum renkler tepki süresi vesaire yarışılamaz ama aynı zamanda hassas ve dikkatli olunması gereken cihazlar o yüzden iyice araştırıp almak istiyorum malum az para vermeyeceğim ne olursa olsun.
Bana göre günümüzde güncel bir sistem toplandığında 4K altına düşülmemeli. 4K ayrı bir seviye. 1080p ile 2K arasındaki piksel farkı biraz var ama 2K ile 4K farkı çok daha fazla. Ayrıca zaten 5080 almışsınız, o kartın hakkı 4K kalitede oynatmak. DLSS ve 4x MFG ile uzun yıllar 4K ultra oynarsınız; ben bu düşüncelerle 4K aldım.
Bana göre günümüzde güncel bir sistem toplandığında 4K altına düşülmemeli. 4K ayrı bir seviye. 1080p ile 2K arasındaki piksel farkı biraz var ama 2K ile 4K farkı çok daha fazla. Ayrıca zaten 5080 almışsınız, o kartın hakkı 4K kalitede oynatmak. DLSS ve 4X MFG ile uzun yıllar 4K Ultra oynarsınız; ben bu düşüncelerle 4K aldım.
Rica ederim. Bir diğer konu da zaten monitör bir kez alınınca daha kolay kolay yükseltilen bir şey değil. @BerkayZ87 hocam söylemişti bunu, monitör alınacağı zaman bütçeye ve kaliteye göre en yüksek çözünürlük alınmalı diye. Mesela 4K monitörün vardır, birkaç yıl sonra son seri kart alırsın ve 4K ekranın yine karşında durur.