30.000 TL'ye RTX 5080 sisteme monitör tavsiyesi

Bütçe
30.000 TL

GhostCrawler

Çalışkan
Çoğunlukla hikayeli oyunlar oynanacak 5080'li sisteme monitör arayışındayım. OLED denemek istiyorum. ₺30.000-35.000 arasında bir bütçe belirledim monitör piyasasını fazla takip etmediğim için. Geleceğe yönelik 2K veya 4K hangisi daha mantıklı olur bilemiyorum. Sizlerin tavsiyelerini bekliyorum.

4K OLED'e bütçe yetmez. Ancak 2K alınır. Hikayeli ise 4K alsanız daha iyi olur.

4K OLED'e bütçe yetmez. Ancak 2K alınır. Hikayeli ise 4K alsanız daha iyi olur.

Hocam 4 k kaç sene dayanır ki ekran kartına? Uzun vadeli kullanım düşünüyorum. 4K ekran alırsam ileride yetmeyip de 2K oynadığımda native monitöre göre daha kötü görüntü verir diye düşünüyorum. Ama fark etmezsin derseniz bütçeyi 40 k ya da çıkartabilirim.

Bunları düşünme hocam 5080 var. Bende 4070 var ve 4K oynuyorum ultra ayarlarda RT açmadan.

27 inç 4K alın istediğiniz oyunda 1440p oynarsınız ama gerek yok.

Bunları düşünme hocam 5080 var. Bende 4070 var ve 4K oynuyorum ultra ayarlarda RT açmadan.

27 inç 4K alın istediğiniz oyunda 1440p oynarsınız ama gerek yok.

Hocam ben araştırdım ama kesin alınır denilebilecek bir monitör bulamadım. 1 ay önce açılan konularda bekleyin yeni monitörler gelecek denmiş fakat modellerin adını öğrenemedim. Sizin tavsiyeniz var mı 4K için.

Hocam yeni çıkacak monitörlerin mevcutlara göre artısı ve eksisi var. Eğer monitörünüz direkt ışık alıyorsa pencereden vs. QD OLED de siyahlar mora dönebiliyor. Ama QD OLED renk canlılığı için yeni WOLED den daha iyi.

Bir de TANDEM OLED çıktı ama o 2K.

Ben de yeni satın aldım 44.000 TL ye XG27UCDMG 4K 240 HZ glossy QD OLED.

Kişisel tercih meselesi ben yeni WOLEDleri beklemedim. 1 aydır listeli ama daha ne zaman geleceği belli değil. Yani karar sizin. @BerkayZ87De bu konu da bilgi verebilir.

Zaten benim aldığımda son nesil QD OLED panel.

Eğer MAT kaplama isterseniz (yansıma yapmayan) G81SF 27" modeline bakabilirsiniz. 27" modelinde son nesil panel var. 32" modeli 3. Nesil bir eski panel var.

Hocam karanlık değil de genellikle aydınlık bir ortamda oynanacak, şu an VA panel kullandığım için hiçbir yansıma sorunum yok fakat OLEDlerde genel bir sıkıntı olabiliyormuş. O kadar para verip oynadığım şeyi görmek ve keyif almak isterim açıkçası. Mat modellere bakacağız o zaman. Onların artıları ve eksileri nelerdir? Acaba? Araştırdıkça daha fazla şey çıkıyor çok aklım karıştı. @BerkayZ87 hocamında önerilerini almak isterim.

Direkt ışık almıyorsa öyle görememe gibi bir sorun yok, merak etmeyin.

Ben de aydınlıkta oynadım daha sonra karanlıkta da oynadım. Direkt ışık almadığında fark yok.

XG32UCWMG modelini bekleyebilirsiniz 4K için. Ayrıca dual mod var 1080p 480hz e de çekebiliyorsunuz rekabetçi için.

Çok teşekkür ediyorum değerli tavsiyeleriniz için hocam. Dediğiniz monitörü bekleyebilirim sistemin parçalarını sipariş ettim daha gelmedi. Elimdeki monitörle dediğiniz modelin testleri çıkana kadar bekleyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…