30.000 TL'ye telefon önerisi

Bütçe
30.000 TL
iPhone 13 iyi güzel ancak bu saatten sonra sıfır olarak pek alınmaması gereken bir telefon. Şu anda iPhone XS kullanıyorsunuz sanırım. Size tavsiyem, madem iPhone 13'e kadar bütçeniz var, eğer iPhone almak istiyorsanız @Elma ısıran'ın dediği gibi bütçenizi biraz daha yükseltin iPhone 16e falan alın. Eğer bütçemi yükseltemem derseniz 2. el tarafında yurt dışı iPhone 15 Pro falan bile bakabilirsiniz. En azından sıfır iPhone 13 almaktan iyi olur.

Burada Samsung'un FE modelleri önerilirken 16e eleştirilecek telefon değil.

S24 FE 16eden daha iyi bir telefon. 16e eleştirilecek çok yanı var. Rakipleri 3'lü kamera kullanırken, çok iyi ekranlar vs sunarken Apple o fiyat segmentine uymayan bir telefon yaptı. Çok Apple fanboyu değilse 16e almasını önermem.

Ama Apple ekosisteminde kalacaksa iOS cihazları arasındaki en F/P olanı.

Ne taktınız kameraya be kardeşim. Gidip de ne idüğü belirsiz Exynos bilmem kaç işlemciyi A18’le kıyaslamaya kalkıyorsunuz. Techolay tanrıları çarpacak sizi yemin ediyorum.

Tek argümanınız var 16e ile ilgili, tek kamera. Başka ne var? Söylesenize? 16e’nin kamerası 30bin liraya alacağı herhangi bir cihazın kamerasından çok daha iyi.

@EsatKa Nasıl yıkacağız bu tek kameralıysa 16e kötüdür algısını?

Senin de tek dayanağın A18 işlemci. Sürekli A18'den bahsediyorsunuz. Ana kamera iyi ama 30k seviyesinde tek kamerası olmasın kusura bakma. Sadece tek argüman yok. Eğer Android telefonlar ile karşılaştırırsam, 60 Hz ekranı, kalın ekran çerçeveleri, MagSafe desteği olmaması(bu IOS'lar arasındaki fark) yavaş şarj etmesi. Yine de dediğim gibi;

Ama Apple ekosisteminde kalacaksa iOS cihazları arasındaki en F/P olanı.

iOS cihaz alacaksa 16e mantıklı telefon. Ama Android cihazlar arasında tercih edilecek bir telefon değil.

A18 ama kırpılmış. Kırpılmış olmasa rakipsiz olabilirdi ama değil. Kamera kısmında 0.5 bile yok.

Tek kamera dediğiniz kamera aslında iki kameralık iş görüyor. O kamera hem bir ana kamera, hem de bir telefoto kamera. 52mm optik Zoom yapmaya yarıyor aynı zamanda. 60 Hz ekrana evet diyebileceğim bir şey yok, ancak ekran çerçevelerine kesinlikle kalın dedirtmem, diyemezsiniz zaten. Çerçeveleri kalın falan değil, ki bunu diyeni ilk defa sizden duydum. @16015 bile demediyse vardır bi' bildiği 60 Hz olması dışında çözünürlük, PPI, renk doğrulu falan olarak kaliteli bir ekran olduğunu söyleyebiliriz, yani pek de kalitesiz denemeyecek bir ekran. MagSafe dediğiniz şey yalnızca bir mıknatıs, pek bir olayı yok. Satılan basit MagSafe mıknatısları veya MagSafe destekli bir kılıf ile kolaylıkla çözülen bir sorun. Sorun olarak bile görmeniz cihaz hakkında ne kadar az ve basit şeylere eksi dediğinizi gösteriyor aslında.

iOS tarafında 10.000 daha koyabiliyorsanız 16E öneririm koyamam derseniz S24 FE sizin fazla fazla işinizi görecektir. Artık 16E varken 13 önermiyorum. S24 FE bile 13'ten fiyatı az olmasına rağmen çok ileri bir telefon. Honor 400 Pro var aslında ama S24 FE onu bile eliyor bence fiyatıyla, kasasıyla vs. 35'lere çıkarım derseniz düz S24'te düşünülebilir. Şu an HB'de 35 bin 256 GB versiyonu. Size fazlası ile her şeyi sunabilecek bir cihaz. Önerimlerimden bir tanesini seç, çok seçenek sundun dersen 34'lere çıkarsanız S24 en mantıklısı benim fikrimce. Ben de çok düşünmeden direk S24 alırdım bu bütçede.

https://app.hb.biz/RL0ltfMe7ppZ

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…