30-35 bin TL bütçe + monitör dahil hazır sistem önerisi

dijitalfikir

Başarılı
1.cisi:

2.cisi:

Arkadaşlar merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi 30- 35 bin TL bütçe + monitör dahil hazır sistem önerisi için İtopya'dan ve vatandan bu şekilde ayarlamaya çalıştım. Sizce bu işimi görür mü? Daha farklı alternatif olursa ona da açığım. Fakat parça parça olacaksa eğer kalsın. Çünkü tek bir yerden toplamam gerekiyor. Sistem günlük işimi, arada da belli oyunları rahat oynatsa yeterli. Örneğin, Age of Empires IV, Total War Rome 2, FIFA gibi.

Dosya Ekleri

• 1716154072086.webp
    35 KB · Görüntüleme: 73
  • 1716156003717.webp
    24,7 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleme:
İlk sistemde öncelikle 8 GB ram olması direkt eleme sebebi. Günümüzde artık 16 bile yetmezken, 8 GB olması mantıklı değil. Ekran kartında da Windforce en son bildiğim kadarıyla fazla ısınan bir seriydi, düzeldi mi bilmiyorum açıkçası. Kasa ve PSU'da giriş seviyesi denebilecek düzeyde.

İkinci sistem de ilki kadar olmasa da kötü.

Aynı yerden almak zorundaysan bile tek tek toplamana gerek yok. Markaların hazır toplanmış sistemleri daha uyguna satılıyor. Özellikle birçoğunda kampanya oluyor. Piyasayı bilmediğim için şimdilik sadece alttaki sistemi önereceğim, daha iyisini arkadaşlar önerir zaten.

Bütçe artmazsa:

Bütçe artarsa:

İfadeler: 683
Kasa olarak bunu alabilirsin: VULCAN-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4060 Ti 1-Click OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar

Monitör olarak bunu: ASUS VP249QGR 23.8 inç 144Hz 1ms Full HD FreeSync IPS Gaming Monitör

Kasa gayet iyi DDR5 AM5 sistem kalan 3 bin lira ile işlemci için kule tipi soğutucu ve kasayı Vento yaparsanız. (eğer SSD boyutu az gelirse onu da değiştirebilirsiniz.) Gayet iyi bir sistem olur. Ve hepsi aynı sitede istediğiniz gibi.

30000 TL'ye DDR4 ve AM4 sistem alarak bence paraya yazık etmiş olur. AMD ekran kartlarının driver sorunu olabiliyor nadir de olsa.

Son düzenleme:
Hocam o sistemde 16 GB RAM var yalnız. Bakın RAM'in yanında olan şeyde 2 yazıyor yani ondan iki tane var.

@Caner Uncu en iyi öneriyi yapar ben çok uzak kaldım bu piyasaya maalesef.

Itopya'daki sistemi kesinlikle önermem ben. Bileşen kalitesi bayağı kötü. MLD marka SSD'lerden uzak durun, o yazılan değerleri veremiyor. Sebebi de kontrolcüsü zayıf. PowerBoost PSU'lardan da uzak dur derim geneli düşük kalite. Onun dışında 34.000 TL para verip DDR4 sistem alınmaz.

Vatan'daki sistemde de Crucial P3 Plus kullanmışsın, o da zayıf bir SSD. Ekran kartı olarak da Ventus yerine daha iyi modellere yönelmek daha iyi olabilir.

Yukarıda arkadaşlar güzel tavsiyeler bırakmış.

İfadeler: 144

Hocam bu bütçeyi aşıyor.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim fakat var mı sizin öneriniz peki 30-35 bin TL bütçe + monitör dahil hazır sistem önerisi acaba?

İfadeler: 144
Ezbere öneri yaptığının bir kanıtı, hiç mi bakmıyorsun bütçeye?
Hocam bu bütçeyi aşıyor.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim fakat var mı sizin öneriniz peki 30-35 bin TL bütçe + monitör dahil hazır sistem önerisi acaba?
Muhtemelen üstekilere benzer olur hocam.

Fiyatlar bile sabit değil ki daha bir hafta olmadı birkaç günde bile zam gelmiş sisteme? İlla biz o linke bakınca değeri mi artıyor artık ne oluyorsa, buldun mu yapıştırmak gerek sanırım. Paylaşmaya gelmiyorlar cidden yazık.

Mesela;

36.244, 76'dan 39.999, 84 olmuş. Hale bak daha 2 gün olmadı belki de. Bunun kurla falan alakası olamaz. Fırsatçılık hep her yerde. Kur düşünce o indirim olmuyor keza nedense.

31,699 TL'ye Hem AM5 hem de DDR5 olarak GameGaraj'da bu kasa var ancak kasa ve güç kaynağı, marka olarak bir tık giriş/ortalama düzeyinde kalıyor. İleride değiştiririm dersen iyi bir seçenek.

@Caner Uncu @683 @144 arkadaşlar diğer eksikliklerini belirtir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…