Merhaba dostlar, aracım için lastik parlatıcı bakıyorum. Aynı zamanda plastik bölgelerde de kullanılabilir olursa iyi olur.
Daha önceden geçici olarak benzincide bulduğum bir markayı almıştım; hem lastik hem araç dışındaki plastik parçalara kullanılıyordu ancak çok kalıcı değildi, beklediğim gibi. Plastik parçalardaki etkisi su ve güneş görünce hemen geçiyordu. Lastiklerde ise çok parlak bir görüntü sağlamıyordu. Kolay kullanılması açısından sünger dahil gelen bir ürün olursa çok iyi olur.
Oturduğum bölgede 2 adet büyük inşaat olması sebebiyle baya toz oluyor havada. Bu sebeple aracımı branda ile örtüyordum normalde; ancak ufak tefek çiziklere sebep olmuş krom parçalarda ne kadar dikkat etsem de. Bu nedenle artık brandayı örtmüyorum, araç şu anda inanılmaz tozlu durumda.
Jel kıvamda olur, sprey şeklinde olur, fark etmez. Sadece toz, kir falan tutmazsa iyi olur. Malum bazı parlatıcıları sürdükten sonra direkt bütün toz, kir üzerine yapışıyor. Bütçe olarak 300-400 falan düşünüyorum; taş çatlasın 500 falan olur. Plastik parçalarda zamanla solmalara sebep olan kötü bir ürün olmasın lütfen.