300-500TL arası Router önerisi

Geraltın kılıcı

Başarılı
Efendim, yeni aldığım evim eski evime göre daha fazla duvarlı olmasından ötürü diğer odalara internet çok az gidiyor. Bu sebeple 300 ila 500TL arası router arıyorum.

300 ila 500 TL'ye aldığın bir router seni öyle tatmin etmez, evin çekmeyen köşesine kablo çekip Access Point kullanabilirsin ama o bile senin bütçeni zorlayabilir muhtemelen bilinmedik bir markadan Wi-Fi 4 destekli bir model almak zorundasın bu bütçeyle.

300 ila 500 TL'ye aldığın bir router seni öyle tatmin etmez, evin çekmeyen köşesine kablo çekip Access Point kullanabilirsin ama o bile senin bütçeni zorlayabilir muhtemelen bilinmedik bir markadan Wi-Fi 4 destekli bir model almak zorundasın bu bütçeyle.

En fazla 1200'e kadar çıkabilirim. Bu bütçeye var mı?

TP-Link RE315 Repeater böyle bir aygıt alabilirsiniz, 100Mbps'lik lan portuna sahip, modemden ya da routerdan kablo çekip kullanabilirsiniz.

Eğer ileride gigabit bir internete geçerim gelecektede Access Point'imi kullanayım derseniz 1Gbps portu olan bu modele de bakabilirsiniz hocam TP-Link RE505X 1500 Mbps Wifi Güçlendirici Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe. kendim kullandım Access Point olarak memnundum ancak TP-Link ürünleriyle Ethernet kablosu kullanarak mesh network kullanamıyorsunuz haberiniz olsun.

Ürün temel olarak repeater olarak çalışıyor ve Wi-Fi sinyallerini kablosuz güçlendiriyor ancak hiçbir işe yaramadığını söyleyeyim, ürün ayarlarından ürünü repeater değil Access Point moduna alırsanız kablolu olarak interneti dağıtabilirsiniz, kurulum yaparken TP-Link'in tether uygulamasından değiştiriyorsunuz operasyon modunu.

TP-Link RE315 Repeater böyle bir aygıt alabilirsiniz, 100Mbps'lik lan portuna sahip, modemden ya da routerdan kablo çekip kullanabilirsiniz.

Eğer ileride gigabit bir internete geçerim gelecektede Access Point'imi kullanayım derseniz 1Gbps portu olan bu modele de bakabilirsiniz hocam TP-Link RE505X 1500 Mbps Wifi Güçlendirici Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe. Kendim kullandım Access Point olarak memnundum ancak TP-Link ürünleriyle Ethernet kablosu kullanarak mesh network kullanamıyorsunuz haberiniz olsun.

Ürün temel olarak repeater olarak çalışıyor ve Wi-Fi sinyallerini kablosuz güçlendiriyor ancak hiçbir işe yaramadığını söyleyeyim, ürün ayarlarından ürünü repeater değil Access Point moduna alırsanız kablolu olarak interneti dağıtabilirsiniz, kurulum yaparken TP-Link'in tether uygulamasından değiştiriyorsunuz operasyon modunu.

Efendim, 1. attığınız bilgisayarımı Ethernet ile kullandığımda sorun olur mu? Ayrıca "Bufferbloat" sorununa karşı ayarı var mı?

Eğer ileride gigabit bir internete geçerim gelecektede Access Point'imi kullanayım derseniz 1Gbps portu olan bu modele de bakabilirsiniz hocam TP-Link RE505X 1500 Mbps Wifi Güçlendirici Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe. Kendim kullandım Access Point olarak memnundum ancak TP-Link ürünleriyle Ethernet kablosu kullanarak mesh network kullanamıyorsunuz haberiniz olsun.

Efendim, ilk attığınız Wi-Fi güçlendirici mi? Tam olarak nasıl kullanabilirim? Ayrıca linkte attığımı alsam sorunu çözmez mi?

Son düzenleme:
Efendim, 1. attığınız bilgisayarımı Ethernet ile kullandığımda sorun olur mu? Ayrıca "bufferbloat" sorununa karşı ayarı var mı?

Bufferbloat için bir ayarı yok hocam, zaten bu ürün router değil sadece Access Point. Eğer halihazırda routerinizde bufferbloat ayarı varsa bir sorun yaşamazsınız, sadece uzaktan aldığı veriyi Router'e iletmekle görevli bir aygıt. Eskiden 50Mbps internetim varken bana bir sorun çıkartmadı, şu anda 1Gbps internetim ile 90-95 Mbps civarı bir hız veriyor, yakında 2 tane ASUS router alıp Ethernet backhaul ile mesh network kuracağım ancak sizin bütçenizde yapabileceğiniz en iyi çözümlerden birisi bu.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt