3000 TL civarı router önerisi

Bütçe
3000
Makaleler
1
Merhaba, evimizde yaklaşık 1 senedir Superonline 1Gbps fiber kullanıyoruz. Modem olarak Superonline'nin verdiği Nokia G2426G-A'yı kullanıyoruz. Fakat ev biraz büyük, tek ağ yeterli olmadığı için evin öbür tarafında router olarak TP-Link WR940n var. Bu router artık oldukça eski, internetimizi tam performans kullandırtmıyor. Son zamanlarda Recep abinin Techolay YouTube kanalına yüklediği zapret, OpenWrt kurulumu tarzı içerikleri görünce bu Router'ı değiştirme kararı aldım. 3000 TL civarına kadar bütçem var. Evdeki internet kurulumumuz çizdiğim şekildedir. Router almaktaki amacım aradaki litewawe zamazingosunu ıskartaya çıkartmak ve router üzerinden 1Gbps bağlantı sağlamak. Şu anda olan routerde 1Gbps portu yok, RJ45 ile bağladığımda 100Mbps veriyor en fazla. Aynı zamanda bufferbloat testinde A olan skorumu A+ olarak düzeltmek gibi bir hedefim var. Muhtemelen Router'a bağlantı sağladığımda yapılacak bazı ayarlar ile düzeltilebilir düşüncesindeyim. Önerilerinize ve tavsiyelerinize açığım, şimdiden teşekkürler!

Not: Speedtest yaptığımda 920-945 Mbps arası download ve 50 Mbps upload gibi değerler görüyorum.

Keenetic Hopper öneririm. Wifi-6 içeren en yeni modeli.

OpenWRT için yazılım yükleme desteği var ama fimware yok. Ama hız sabitleme vb. ile değeri yükseltirsin. Zaten modemin yazılımı iyi olduğundan, her türlü bufferbloat değerin iyileşecektir. Ben Carrier DSL modelini kullanıyorum, 71/20 VDSL internette D ve F değeri alırken bu modem sayesinde B civarına çıktı. Hızı sabitlersem A oluyor. Hız sabitlemesi de gayet basit, bir bileşeni açıyorsun zaten rehberleri var.

Zapret için de OpenWRT gerek kalmadan yükleyebiliyorsunuz.

Önerme nedenim ise yazılımı. Neredeyse iki ayda bir garanti güncelleme alıyor. Yazılımı gerçekten çok iyi ve firma müşterisinin arkasında duruyor. Benim kullandığım model eski olmasına rağmen güncelleme alıyor. Senin modeline ayrı güncelleme notları var. Ama genel güncellemeler tüm modellere aynı oluyor. Ayrıca önizleme(beta) ve geliştirici gibi sürücü sürümleri de var. Yeni özellikleri erken denemek istersen. Aynı tarayıcı mantığında bir güncelleme düzeni var.

Bütçem artar diyorsan Hero şu an satılan en üst modeli.

Ayrıca yeni video atmış. İstiyorsan o videoyu da izleyebilirsin. Asus modem de alınabilir.

Son düzenleme:

Bak bunu bilmiyordum, söylediğiniz iyi oldu.

Bütçem artar diyorsan Hero şu an satılan en üst modeli.

Karta bakmam lazım. Birikmiş world puan varsa olabilir gibi. Listeye yazdım.

3811 almaya değer mi? Amazon'da gördüm, altta 3.5k yazıyordu.

Son düzenleme:
Keenetic Hopper AX3000 modeli ve GigaFiber birleşimi internetim böyle, sonuçlara bakıp siz karar verin.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-06 182120.webp
    65,4 KB · Görüntüleme: 97
Keenetic Hopper AX3000 modeli ve GigaFiber birleşimi internetim böyle, sonuçlara bakıp siz karar verin.
Hocam bufferbloat için ayar vs yaptınız mı? Yaptıysanız ayarlarınızı paylaşır mısınız?

Hocam bufferbloat için ayar vs yaptınız mı? Yaptıysanız ayarlarınızı paylaşır mısınız?

Hayır yapmadım, ayarlar bu şekilde, Intelliqos kapalı haldeyken bile bu kadar iyi performans alıyorum. GPON cihazım ZyXEL.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-07 144642.webp
    22,9 KB · Görüntüleme: 84
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…