Amd alıp da tekrardan çökme sorunları, ekran dondu, ekran karardı, wattman hatası gibi şeyler yaşamaktan korkuyorum. Öyle bir şey olursa kaldırıp aşağı atarım kasayı.
@monitortavsiye01, İntel'in soketi ölü olmasına karşın 2. sistem daha mantıklı. Zen6'ya kadar rahat rahat götürür sizi.
Yalnız soğutucu ve SSD'yi değiştirmeniz daha iyi olur.
Ryzen 7500F dediğin işlemci 6 çekirdekli, eli ayağı düzgün ama standart bir ünite. i5-13600K ise 14 çekirdekli bir canavar. Intel burada p-Core ve e-Core diye ikiye ayrılıyor. Sen oyun oynarken ana çekirdekler sadece oyuna odaklanıyor arkadaki Discord, Spotify, Chrome veya Windows güncellemeleriyle küçük çekirdekler ilgileniyor. Bu da sana pürüzsüz, takılmasız bir deneyim sunuyor. AMD tarafında ise o 6 çekirdek her şeye yetişmeye çalışırken canı çıkıyor.
AMD alıp da tekrardan çökme sorunları, ekran dondu, ekran karardı, WattMan hatası gibi şeyler yaşamaktan korkuyorum. Öyle bir şey olursa kaldırıp aşağı atarım kasayı.
@monitortavsiye01, İntel'in soketi ölü olmasına karşın 2. sitem daha mantıklı. Zen6'ya kadar rahat rahat götürür sizi.
@monitortavsiye01, İntel'in soketi ölü olmasına karşın 2. sitem daha mantıklı. Zen6'ya kadar rahat rahat götürür sizi.
Bir platformun gelecekte yeni işlemcileri destekleyecek olması (AM5 gibi), o platformun bugünkü işlemcisini daha güçlü kılmaz. i5-13600K, mimari olarak 6 performans ve 8 verimlilik çekirdeğiyle toplam 14 çekirdekli kompleks bir yapıdır. Ryzen 5 7500F ise 6 çekirdekli, giriş-orta segment bir ünitedir. 32.000 TL bandında bu iki işlemciyi kıyasladığında, Intel tarafında sadece bir işlemci değil, çok daha geniş bir veri yolu bant genişliği ve işlem kapasitesi satın almış oluyorsun.
@Guilty Conscience, R5 7500F'e daha güçlü demedim ve önermedim zaten. Yeni jeneresyon herhangi bir işlemciye kadar rahat rahat götürür İ5 13600K.
Ek olarak 32GB olması gibi daha büyük bir avantajı var.