32 GB DDR5 RAM önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shruux
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 57
  • Görüntüleme Görüntüleme 946
  • Etiketler Etiketler
    hangi ram

shruux 6

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Şu anda 16 GB RAM kullanıyorum 6400 MHz değerinde, 32 GB'a yükseltmek istiyorum ve sorun olmaması adına direkt sıfırdan 2x16 kit almak istiyorum. Ne önerirsiniz? Bütçe olarak aşırı uçmaya gerek yok.

Örneğin;
  • Kingston 32 GB 6400MT/S DDR5 CL32 DIMM (Kit Of 2) Beast RGB EXPO Turkey KF564C32BBEAK2-32TR - RAM
  • Corsair Vengeance RGB DDR5 32 GB (2x16 GB) 6400MHz DDR5 RAM (CMH32GX5M2B6400Z36)
Bu RAM'ler iyi midir?

Aynı RAM'den 1 adet daha almanız yeterli. Düzgün bir ayar yaptıktan sonra arkanıza bakmadan kullanabilirsiniz.

@Ayhan Dönmez bu konuda size fazlasıyla yardımcı olur.

Aynı RAM'den 1 adet daha almanız yeterli. Düzgün bir ayar yaptıktan sonra arkanıza bakmadan kullanabilirsiniz.

@Ayhan Dönmez bu konuda size fazlasıyla yardımcı olur.
Hocam şu anda kullandığım ram iyi mi kötü bilmiyorum ama üzerinde soğutucu olmayanlardan. İyi performans vermemesinden ve ilerde sorun çıkarmasından dolayı endişeleniyorum. Kafam rahat etsin diye sıfırdan güzel bir kit almak istedim o nedenle.

Affedersiniz ama oha.
5.450TL ne, abo.

Diğer RAM'lere bakayım dedim XPG Lancer 8.000 olmuş.

Son düzenleme:
İşlemcim Ryzen 5 9600X bu arada. Bazı yerlerde işlemciyle ram uyumlu olmadığı için sorun yaşadım diyenler olmuş ona göre önerirseniz sevinirim.

Yani sizi anladım, haklısınız.

Şuan için en mantıklı seçenek @michaelscofield 'ın attığı. Fakat A veya M-die okduğu kesin değil. A'da çıkabilir, M'de.

İşlemcim Ryzen 5 9600X bu arada. Bazı yerlerde işlemciyle ram uyumlu olmadığı için sorun yaşadım diyenler olmuş ona göre önerirseniz sevinirim.
6000 üzerinde bir değerde çalıştırmaya kalkarsanız muhtemelen sizde patlarsınız. Tek CCD için 6000-6200 idealdir.

Şu an hangi RAM'ı kullanıyorsun? Aynısından 1 tane daha aldığında problem olmaz, 6400 CL32 ise Hynix olur. @shruux

SS atar mısın modülü.

A veya M dediğiniz ne oluyor tam olarak. Teknik bilgim yok fazla
İçerisindeki çip. Hynix A-die veya Hynix M-die.

DDR5 platformunda Hynix, Samsung ve Micron'u "ezdi geçti" desem pek yanlış olmaz.

2x16 için A-die daha iyi, M-die çipe kıyasla.

Daha detaylı olarak @Ayhan Dönmez yardımcı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…