Lathspell64

Çalışkan
Merhaba,

32 GB 6200 MHz Dual kit RAM sahibiyim. Optimal sanal bellek boyutum kaç olmalı? Öncesinde sistem yer sıkıntısı nedeni ile kapattığım ayarı oynadığım oyunlarda çökme sorunu yaşamam sebebi ile tekrar açmak durumunda kaldım. Windows'a bıraktığımda RAM boyutum kadar (32 GB) bir sanal bellek açıyor. SSD mi neredeyse dolduruyor, kullanım alanı bırakmıyor. Bu konu ile ilgili deneyimli Sosyal yazarlarından destek rica ediyorum. Uygun olarak hangi boyutları girmeliyim?

Ekran görüntüsü 2025-07-22 165625.webp

resim_2025-07-22_165655888.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok haklısınız. Tecrübesizlikle yapılan yanlış hamleler geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir. Bu konuda size kesinlikle katılıyorum fakat resimlerde gördüğünüz gibi kırmızı olan belleğimde 18 GB yer kaldı. Nefes alacak boşluk yok ve kullanmadığını düşündüğüm bir 32 GB'lık yer kaybı beni kırmızı alandan tekrar mavi alana geri döndürebilir. Yani en azından o ayırdığı 32 GB'ı tamamen kullandığını düşünmüyorum. Çünkü hangi oyun 64 GB RAM ister ki? Böyle bir oyun mümkün mü bu evrede?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok haklısınız tecrübesizlikle yapılan yanlış hamleler geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir bu konuda size kesinlikle katılıyorum fakat resimlerde gördüğünüz gibi kırmızı olan belleğimde 18 GB yer kaldı nefes alacak boşluk yok ve kullanmadığını düşündüğüm bir 32 GB'lık yer kaybı beni kırmızı alandan tekrar mavi alana geri döndürebilir yani en azından o ayırdığı 32 GB'ı tamamen kullandığını düşünmüyorum çünkü hangi oyun 64 GB RAM ister ki böyle bir oyun mümkün mü bu evrede.

Ben de 32 GB RAM kullanıyorum otomatikte böyle girilmiş deneyebilirsiniz. 5GB girmeniz yeterli olacaktır.

Dosya Ekleri

• Screenshot_14.webp
    Screenshot_14.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 104
Çok haklısınız. Tecrübesizlikle yapılan yanlış hamleler geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir. Bu konuda size kesinlikle katılıyorum fakat resimlerde gördüğünüz gibi kırmızı olan belleğimde 18 GB yer kaldı. Nefes alacak boşluk yok ve kullanmadığını düşündüğüm bir 32 GB'lık yer kaybı beni kırmızı alandan tekrar mavi alana geri döndürebilir. Yani en azından o ayırdığı 32 GB'ı tamamen kullandığını düşünmüyorum. Çünkü hangi oyun 64 GB RAM ister ki? Böyle bir oyun mümkün mü bu evrede?

Sanal bellek depolama açmaz RAM veriyor sözde yeni SSD almanız gerek.

Sanal bellek depolama açmaz RAM veriyor sözde yeni SSD almanız gerek.

Hocam depolama açmaz farkındayım ama fazla depolama yiyor örneğin 32 GB belirlediği için 32 GB dosya yeri kaplıyor ben bu ayarı kapattığımda 32 GB yer açıldı fakat oyun oynanmaz hale geldi kapanıyor mavi ekran veriyor gibi gibi benim aslında sorum şu yönde SSD eklemesi yapana kadar bu ayarı minimum kaç yapabilirim 8 GB? 12 GB? 20GB? Kurtarabildiğim her GB kardır benim için.

Hocam depolama açmaz farkındayım ama fazla depolama yiyor örneğin 32 GB belirlediği için 32 GB dosya yeri kaplıyor ben bu ayarı kapattığımda 32 GB yer açıldı fakat oyun oynanmaz hale geldi kapanıyor mavi ekran veriyor gibi gibi benim aslında sorum şu yönde SSD eklemesi yapana kadar bu ayarı minimum kaç yapabilirim 8 GB? 12 GB? 20GB? Kurtarabildiğim her GB kardır benim için.

Dostum senin için tek C diski dolu olmaması gerek D diskide en az 40GB biraksaydin iyiydi yeni SSD alman gerekiyor.