34 UL 9344 | Terbiyesizlik nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Recep Baltaş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 568
  • Etiketler Etiketler
    nedir
Her sabah işe giderken karşılaştığım bir durum maalesef; konu açmak isterdim ama bir defa yaptım sizin gibi onaylanmamıştı. Sadece kaldırım değil engelli rampasına 2 tane araç birden park yapıyorlar. Geçen birinin aynalarını, sileceklerini, plakasını, camlarını, kırmışlar ayrıca üstüne çöp poşetleri koymuşlar. Tabii ki birisinin malına zarar vermek istemem ama bazı kişiler hak ediyor.

Geçen sokağın ortasına araba park etmiş; ambulans geçemedi, uzun bir süre araç sahibinin gelmesini beklediler. Polisi aradılar defalarca bir çekici bile gelmedi.

Şikayet bir işe yaramıyor ki. Yarın adam gelip seni tehdit ediyor.

Belediye yapacak otoparkı.
Önünden (Yumak sürekli mal indirdiği için karşı kaldırımdan) defalarca geçtim ama bir kere bile dönüp bakmadım. Yakın yerde iş yeri olan babam da hiç oraya bırakmadı. Hürriyet Mahallesi Doktor Cemil Bengü Caddesindeki otopark iş yapmıyor mu diyecektim ki teyit etmek için Google Maps üzerinden tekrar baktım. Artık Kapısında Kağıthane Belediyesi yazmıyormuş. Ne mutlu. Zaten araç çıkışını engelleyecek şekilde park ediyorlardı. Süs olsun diye yapılmış olabilir.

Devletin/belediyelerin kentsel dönüşüm ibaresini banlaması lazım. 2 katlı bina yıkılıp 3 katlı dikilince kentsel dönüşüm deniyor. Yönetmelikte otopark şartı var ama istersen ceza ödüyorsun. Bazıları da araçları GTA garajı gibi yönetecekseniz 2-3 araç girecek şekilde yapıyor. Gerçten araç sokmak istediğinizde 1 tane yarı içeride, 1 tane de rampada oluyor. Araç rahat çıksın diye kaldırım kenarına belediyeden plastik/beton duba koyuyorlar. Net kazanç sıfır.

Neden ada bazlı inşaat şart koşulmadığını anlamıyorum. Adama 3-4 kat yerine 5-10 kat izin ver. 1000-2000 m^2 binaya 1-2 kat otopark koysun. Şunu 10-15 sene önceden ön görememek imkansız. Sokakta 10 yıl önce 2-3 araç olurdu. Şimdi 20-30 araç var. Yer olsa daha da konulacak. Ara sokak kesişiminde binek araç geçer deyip ikinci sıraya park ediyorlar, her gece çöp kamyonu kornayla milleti ayağına çağırıyor.

Çok güzel örnek. Önünüzde öğlen olmasına rağmen çift sırayı bozmayan araç var. Duba koyup yer tutan var. Sağınızda dünyanın en işlevsel rampası var. Solunuzda kaldırımın 270 / 380 pikselden %71'ini merdiven ile işgal eden bir bina var. Az ötede otoparklı bina var. Sağınızda ahşap Çek kirpisi var. Kaldırıma park etmiş aracın arkasında atölyeyi sokağa taşıyan mobilyacı var.

Bunlar yetmezmiş gibi sanki devasa kaldırımlar var mışcasına ağaç koyuyorlar. Bırak engelleyi, bebek arabasını ben hoplata zıplata kullandığım pazar arabasıyla geçmekte zorlanıyorum.

Google'dan sansürsüz plakaları alıp geriye dönük ceza keserek ülkenin vergi ihtiyacının %100'den fazlasını tek gecede elde edecek cumhurbaşkanı adayı gelse de rahatlasak.

Adamlar gelip ilgili aracı kaldırmışlar. Diğerlerinin orada olmasının sakıncası olmasa gerek ki başarılarını gururla paylaşmışlar. Beğenen 10 kişinin neyi beğendiğini merak ediyorum.

Böyle park edenlerin ehliyetleri iptal edilip bir dahs kursa yazilmamalari saglanmalı. Tamamen zekayla ilgili bir sorun bu. Bir cok sey yazdim yazdim sildim umarim bir gun her sey guzellesir diyecek baska soz yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…