Sistemim için doğru ve geleceğe yönelik bir yükseltme planlıyorum ancak tam olarak bilgi yetersizliğimden ve gelecek teknolojilere olan yabancılığımdan fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum.
Benim upgrade için düşündüklerim ve beklentilerim B650M anakartı - X870 Gigabyte Stealth anakartına yükseltmek. Kasanın arkasından bağlantılı bir anakart görünüm olarak da hoşuma gidiyor. Bu sebeple kasa değişimine gitmekte mecburi oluyor çünkü MAG Pano M100R sadece m-ATX anakart destekliyor ve bu kısıtlamadan pek hoşnut değilim. Kasanın arkasında bağlantı desteği olan bir kasa bulmamda gerekiyor.
Ayrıca 240mm sıvı soğutucum yüksek bir ses yapıyor, 360mm LED bir sıvı soğutucuya geçmekte benim görünüş açısındanda ayrı bir düşüncem.
İşlemci olarak da yeni gen AMD 10800X3D, 11800X3D isimleri ne olacaksa tam olarak bilmiyorum bu işlemcileri beklemek istiyorum.
Siz neler önerirsiniz? Siz olsaydınız görünümü ve stabil bir performansa önem veren biri olarak fikirlerinizi merak etmekteyim.
Hocam bütçe sorun değil aslında ama tabii ki kasaya 20 bin vermek gibi bir uçukluk yapmak istemem.
Kasa ve sıvı soğutucu aynı marka olabilir, sadece isteğim olarak size zahmet olmazsa. ASUS ROG sıvı soğutucu & ASUS kasa gibisinden.
Biraz büyük toplara girebiliyorum evet şükür. Kasa seçimi biraz kritik özellikle mankafa gibi M100R MAG pano alışımdan anlaşılması lazım. Yani aslında kasalarda ön tarafta içeride yani kablolama gözükmemesi için arkadan bağlantı desteği mevcut veya yok emin olamıyorum. Ona göre tercih etmem lazım.
Bir kasa var aklımda ama arkadan bağlantı desteğinden emin değilim güç kaynağıda arkaya takılıyor.
Hocam Lian Li almanızı tavsiye ederim kasa olarak. Kendim şuan Lian Li O11 Dynamic Mini V2 kullanıyorum. Mükemmel bi ses yalıtımı var ve arkadan kablolama destekliyor. Flow modeli 5 tane düz beyaz fanla geliyor ve son derece sessizken hava akışı da iyi. MSI kasadan geçtim ve kasa çok premium hissettiriyor. İlk başlarda PC'nin açık olduğunu dahi unutuyordum.
Hocam Lian Li almanızı tavsiye ederim kasa olarak. Kendim şuan Lian Li O11 Dynamic Mini V2 kullanıyorum. Mükemmel bi ses yalıtımı var ve arkadan kablolama destekliyor. Flow modeli 5 tane düz beyaz fanla geliyor ve son derece sessizken hava akışı da iyi. MSI kasadan geçtim ve kasa çok premium hissettiriyor. İlk başlarda PC'nin açık olduğunu dahi unutuyordum.
Evet hocam ben de onu söyledim zaten İstereseniz fansız modeli alıp içini Lian Li RGB fanlarla doldurabilirsiniz bütçe sıkıntısı yok ise. Gerçekten görsel şölen oluyor.