Monitör ekranına bakan perdesiz pencere vs yoksa çok problem olmuyor diyebilirim. Tabi siyahları en iyi karanlık ortamda gösteriyor orası ayrı. Ben en küçük ışık kaynağında bile ciddi morumsu bir siyah görmeyi bekliyordum ama o denli bir durum yok. Yine de en iyi siyah görüntü WOLED panellerde bu doğru ancak gray banding olayına dikkat edin derim. QD OLED’lerde bile rastlanabiliyor.
Monitör ekranına bakan perdesiz pencere vs yoksa çok problem olmuyor diyebilirim. Tabii siyahları en iyi karanlık ortamda gösteriyor orası ayrı. Ben en küçük ışık kaynağında bile ciddi morumsu bir siyah görmeyi bekliyordum ama o denli bir durum yok. Yine de en iyi siyah görüntü WOLED panellerde bu doğru ancak gray banding olayına dikkat edin derim. QD-OLED'lerde bile rastlanabiliyor.
Kısa veya uzun aralıklarla dikey çizgiler oluyor. Daha çok koyu gri renklerde gözüküyor. Gray Banding Test diye bir site var, monitörü aldığınızda bu siteye girip F11 ile tam ekrana geçip testi yapın oradan anlarsınız. Benim monitörde de hafif var QD OLED olmasına rağmen. Biraz şans sanırım emin değilim.
Kısa veya uzun aralıklarla dikey çizgiler oluyor. Daha çok koyu gri renklerde gözüküyor. Gray Banding Test diye bir site var, monitörü aldığınızda bu siteye girip F11 ile tam ekrana geçip testi yapın oradan anlarsınız. Benim monitörde de hafif var QD OLED olmasına rağmen. Biraz şans sanırım emin değilim.
Çok dikkatli bakarsanız karanlık-siyaha yakın gri tonlarında belli oluyor. Benim monitörün orta üst kısmında 3-4 cm kadar gözlemledim, Last of Us Part 2 oynarken ama çok belli değil, dediğim gibi oyunda fark etmezsiniz bile.