Bu gece demedim, gece indirimleri dedim. Evet hepsiburada uygulamasını indir telefonuna favorilere ekle ürünü ve ordan takip et. Kampanyaya girdiği an al...genelde geceleri saat 00:00 dan sonra indirime giriyor!
"Hocam, 'fason' kelimesini ezbere kullanıp cihazların paneline, donanımına ve yenileme hızlarına bakmadan yorum yapıyorsun. Tavsiye ettiğim
Grundig 55 GQ 950A, Türkiye'de üretilen giriş seviyesi Vestel ya da Regal modelleriyle bir tutulamaz. Cihazın teknik detaylarını incelemediğin çok belli:
- 144 Hz Gerçek Yenileme Hızı: iFFALCON'un bu bütçedeki modelleri 60 Hz panel sunarken, Grundig 55 GQ 950A modelinde 144 Hz native (gerçek) panel bulunuyor. Bu da özellikle PS5/Xbox gibi yeni nesil konsollarda ve akıcı spor müsabakalarında iFFALCON'u doğrudan ikiye katlaması demek.
- QLED ve BOE Panel Kalitesi: Cihazda BOE üretimi 100/144 Hz Quantum Dot (QLED) panel kullanılıyor. Renk doğruluğu, parlaklık ve MEMC (hareket tahminleme) başarımı iFFALCON’un kırpılmış modellerinden çok daha üstün.
- ELAC Ses Sistemi: Çoğu TV’de 20W standart uyduruk hoparlörler varken bu cihazda Alman ses devi ELAC imzalı, 36W gücünde Dolby Atmos destekli çok ciddi bir ses sistemi var. Ekstra soundbar masrafı yaptırmıyor.
- Google TV Deneyimi: İşletim sistemi zaten fason linux veya çakma android değil; doğrudan resmi Google TV. Arayüz hızı ve uygulama desteği birebir aynı.
- Arçelik Güvencesi ve Servis Ağı: iFFALCON aldığında arkasında TCL Türkiye veya Bilkom'un (bölgeye göre değişen) servis süreçleriyle uğraşırken, Grundig’de Türkiye'nin en yaygın ve tüketici dostu Arçelik servis ağı ve standart 3 yıl garanti güvencesi var.
Sırf arkasında TCL var diye iFFALCON'un kırpılmış, düşük parlaklıklı ve 60 Hz'lik giriş seviyesi modellerini, saf donanım gücüyle bu bütçede parlayan 144 Hz QLED Grundig ile kıyaslamak televizyondan anlamamaktır. Ezbere marka savunmayı bırakıp donanıma bakmanı öneririm."