Görüntü ve Renk Kalitesi:Grundig 55GQ950A, QLED panel teknolojisi sayesinde renk doğruluğu, parlaklık ve kontrast doygunluğu konusunda Samsung'un standart Crystal LED modeline göre belirgin şekilde daha üstündür. Ayrıca sinema standartı olan Dolby Vision desteği Grundig'de mevcuttur.
Oyun ve Akıcılık: PlayStation 5 veya Xbox Series X gibi yeni nesil konsol kullanıyorsanız ya da hareketli spor müsabakaları izliyorsanız, 120 Hz yenileme hızına sahip olan Grundig bariz bir avantaja sahiptir. Samsung 55U8000H ise 50/60 Hz yenileme hızı sunar.
Yazılım ve Arayüz:Samsung, uzun vadeli kararlılık sunan kendi Tizen OS işletim sistemiyle gelir ve fazla özgürlüğünüz olmaz. Grundig ise uygulama çeşitliliği ve kişiselleştirme özgürlüğü daha yüksek olan Google TV platformunu kullanır, rahatlıkla GOOGLE PLAYSTORE kullanırsınız.
Arçelik evlerden ırak sokmam kağıt üstünde iyi olması, iyi olduğu anlamına gelmiyor, kalite olarak maalesef ki. DH Forum TV tavsiyelerinde çok sövüyorlar bu cihazlara. Yine de karar sizin, alın görün derim. Her şey kağıt üstünde iyi olsa, Xiaomi telefonlarda en iyisi olurdu herhalde.
Xiaomi bilemem, Iphone kullanıyorum. Grundigin bu TVsini kendim kullanmasam tavsiye etmem. Deneyimlerimi aktardım. Evdeki diğer TV ise Philipsin Ambiligt TVsi. Az çok biliyoruz neyin ne olduğunu. Artı arkadaşın belirli bir bütçesi var. Ona göre önerdik sonuçta.