35.000 TL bütçeyle fotoğraf düzenleme ve oyun için laptop önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan özen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 459
  • Etiketler Etiketler
    tavsiye topaz
Bütçe
35.000 TL

özen

Uzman
Selamlar arkadaşlar. Öncelikle bütçem maksimum 35.000 TL’dir.

Amatör olarak 10–15 senedir fotoğrafçılık yapıyorum. Evimdeki laptop artık Photoshop’u bile zor açıyor, çok eski. Yeni bir laptop alma niyetindeyim. Photoshop ve özellikle Topaz Noise programında video–fotoğraf render ve düzenleme (bu program render yaparken çok kasan, bekleten ve iyi bir sistem isteyen bir program) için kullanacağım. Açıkçası biraz da konsolda TR olmayan (RDR 2 veya yeni birkaç sene içinde çıkan) oyunları Türkçe altyazı ile oynamak için bir laptop istiyorum. Ancak kullanımın %70’i fotoğraf düzenleme ve ofis programları olacak.

İlk başta yazdığım gibi bütçem maksimum 35.000 TL.

2–3 tane model buldum ama çok fazla yorum bulamadım. Niyetim ilk linktekini peşin fiyatına 6 taksit ile almak. Sizlerin önereceği bir şeyler var mıdır? Veyahut paylaştığım bu 2 laptoptan hangisini önerirsiniz? Bir de bu ikisi arasındaki fark nedir acaba? Konulara bakınca, daha birkaç gün önce birisi 2. linktekini bir arkadaşa önermiş.

Şimdiden herkese teşekkürler.

Pek yorum ve yönlendirebilecek olan yok galiba

Son düzenleme:
Yonlendirebilecek kullanicilar tabii ki de var. Sadece onlarin onune dusmemissinizdir. Konunuz yukari cikip goze batsin diye yaziyorum sadece o yuzden benim simdi verecegim oneriyi ciddiye almasaniz da olur. 6 senedir Japonya'da yasadigim icin ve Turkiye'deki ekonomik krizin yuksekligi Touhoku depremindeki tsunamilerin boyutunu gectigi icin artik fiyat algim gunumuz Turkiye'sinin cok cok gerisinde kalmis durumda.

Verdiginiz iki Amazon linki bende nedense acilmadi, sadece Gamegaraj acildi. Asus TUF serisi genel anlamda guzeldir. Ara sira bazi modellerinde isinma problemi var diye sikayet edenleri gordum. Ek olarak sanki bu verdiginiz butce ile RTX 3060 laptoplar da alinabilir sanki? Belki verdiginiz Amazon linkindeki laptoplar 3060'dir ama dedigim gibi bende acilmiyorlar .

Hocam çok teşekkür ederim ilginiz için düşünüp yazmışsınız yine de Allah razı olsun çok güzel bir ülkede yaşıyorsunuz En azından maddiyat olarak Türkiye'den çok daha iyi olduğunuzu düşünüyorum
Ürüne gelecek olursam da link bende açılıyor aslında ama ekran görüntülerini bıraktım

Dosya Ekleri

• Screenshot_2026-01-21-09-14-35-621-edit_com.amazon.mShop.android.shopping.webp
    266,2 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_2026-01-21-09-14-02-821-edit_com.amazon.mShop.android.shopping.webp
    580,1 KB · Görüntüleme: 31
Tesekkur ederim. Dedigim gibi Turkiye'deki guncel piyasadan anlamadigim icin kendim baska bir cihazi secip oneri yapmam saglikli olmaz. Ama verdiginiz bu seceneklerden birini sececek olsam kesinlik F16 serisi laptoplardan secerdim. Verdiginiz Amazon linklerinden biri Asus TUF A15 imis. Onu onermem. Sogutmasi F16 kadar iyi degil diye biliyorum. Verdiginiz A15 harici diger iki link de ayni bilgisayar bu arada. Ikisi de ayni model. Hangisi ucuz ise ona yonelin derim. Eger yazilima da ilginiz varsa mumkunse Linux kullanmasini da ogrenin. Adobe alternatifi ucretsiz uygulamalarin hemen hemen hepsi ozunde Linux icin gelistirilmis uygulamalar zaten. Size Linux onermemin sebebi bu laptop aradan 4-5 yil gecince artik ne kadar yavasladigini hissettirecek size. Bunun sebebi de genelde Windows'un kendisi oluyor. Linux yuklediginizde Linux'ta Windows gibi bir ton gereksiz telemetri servisleri falan olmadigi icin bilgisayar cok rahatliyor. Bi sekilde laptopu isterseniz 10 yil bile kullanirsiniz, neticede laptop Asus TUF. Asus TUF serisi saglamdir.

Tekrardan çok sağ olun arkadaşlarım da genelde A15'i önermedi sizin gibi önerilerde bulundular. Linux hiç deneyimlemedim nasıl olur bilmiyorum alışma süreci falan. Bir de Linux da programlarda veya oyunlarda uyumluluk sorunu olmuyor mu?

Kullandiginiz Linux distrosuna gore cok degisiyor aslinda. Eger Ubuntu distrosu gibi bir şey kullanirsaniz cok bir zorluk yasayacaginizi dusunmuyorum. Ben Arch kullanıyorum neredeyse her seyi manuel halletmek gerekiyor. Uygulama indirmek icin genelde terminale komut yaziyorum da oyle indiriyorum. Ama guzel tarafi Arch'in gorunusunu kendim diledigim gibi en kucuk detayina kadar ozellestirebiliyorum. Anlasilir bir ornek icin Arch Hyprland ricing diye aratarak bakabilirsiniz insanlar harika seyler yapiyor. Ek olarak Linux'ta desktop environment dedigimiz birçok masaustu yonetim sekli var. KDE Plasma (Windows'a en cok benzeyen), GNOME (yari bilgisayar yari tablet gibi bir arayuzu var) gibi seyler var size hangisi daha kullanisli gelirse onu secip kullanabilirsiniz. Ben sahsen desktop environment degil window tiling Manager kullanıyorum cunku kodlama yaparken acilan uygulama pencerelerini kontrol etmek daha basit oluyor. Window tiling Manager olarak su anda en unlu seceneklerden biri Hyprland ama ben niri kullanıyorum. Arastirsaniz ogrenilecek cok şey var aslinda Linux'un size sundugu kisisellestirme imkanlari gercekten muazzam.

Ote yandan programlara gelecek olursak, Adobe Photoshop gibi seyler Linux icin yok. Onun yerine Linux kullanan topluluklar GIMP (ücretsiz Photoshop alternatifi), Inkscape (ücretsiz Adobe Illustrator alternatifi) gibi uygulamalar gelistirmisler. Adobe uygulamalari kadar cok ozellikleri yok ama sahsen bana fazlasiyla yetiyor. Oyunlar da cogu Steam uzerinden oynanabilir hale geldi artik. Steam oyunlari Linux'ta oynanabilir yapmak icin cok buyuk bir caba sarf ediyor su an. Hatta bazi oyunlar Linux'ta cok daha iyi calisir halde desek yeridir. Ama yine de illaki bazi Windows uygulamalari olmazsa olmaz diyorsaniz Virtual machine (sanal makine) dedigimiz uygulamalar var. Bu uygulamalar ile Linux icinde Windows kullanabiliyorsunuz. Bu sekilde Windows uygulamalarindan yararlanabilirsiniz ancak ilk defa bu islere giren biri icin Virtual machine kurmak biraz zorlayici olabilir, saglam bir kılavuza ihtiyaciniz olacak ilk sefer icin. Linux ile ilgili sorulariniz varsa istediginiz zaman bana soru sorabilirsiniz veya forumda konu acabilirsiniz, seve seve yardim ederim.

Sizin belirlediğiniz fiyatta doğru düzgün bilgisayar bulabilmek zor ben 5K daha fazla paraya bir ASUS ekleyeyim alıp almayacağınızı siz seçin.

Sizin attığınız TUF'lar 65W olarak belirlenmiş o modele özgü mü bilmiyorum ama 4050'li olanları 115+15W olarak geçiyor oyun konusunda sorun yaşamazsınız taşınabilirlik olarak da iyi öyle kaba bir bilgisayar değil uzun vadede bunlar bile yeterli değil ama 3050 veya 2050'li seçeneklerden iyidir.
8 RAM yeterli olmayacak biliyorum ama ileriki süreçlerde kendiniz RAM eklemesi yapabiliyorsunuz ASUS böyle bir imkan sağlıyor hazır 16 RAM'li bilgisayar almak yerine 8 alıp kendiniz takmanız pek bir şey fark ettirmez özel satıcılar arasında bu mevzuyu bilip bilgisayarları 8 GB RAM ile getirtip takviye yaparak satanlar da var zaten satılan 16 GB RAM'li asusların hepsi 16 RAM ile gelmiyor.
Fiyat olarak da muhtemelen yine uyguna gelecektir bu yöntem.
Lenovo LOQ 15 ıax9 da seçenek olarak var ama onda adaptör ve anakart ile ilgili şikayet var diye biliyorum doğrusunu bilenler onu da ekler.

Eyvallah hocam çok güzel açıklamalar yapmıssın eline sağlık. Biraz fazla karışık gibi. Özellikle öyle komut vs işleri ile uğraşmayı sevmeyen biri olarak PS topaz bunlar benim için önemli + bir nebze oyunda oynayacağım arada. O yüzden Linux braz sıkıntı olur gibi. Çok rahat çalışıyor windoswa göre o yüzden deneyeyim demiştim ama ayrıntısına hiç girmemiştim

Cevap için teşekkür ederim hocam. Ben de tam sizin gibi düşünüyorum özellikle RAM'in az olması 3050 olması pek de iyi olmaz. 3-4 bin lira daha limiti arttirayim dedim ve dün baktım sizin attığınız dışında şöyle bir laptop buldum bu da çok iyi geldi gözüme. Özellik olarak da daha iyi gibi ne dersiniz? Şu an benim attığım FX60 modeli. Bir de bu A15'lerde ısınma problemi oluyormuş bayağı araştırdım yabancı sitelerde de gördüm ama FX 16 modelinde yeni model olduğu için böyle bir şey yokmuş galiba bir de yeni bilgisayar sonuçta daha yeni model. Üstelik satıcı da HB.

Son düzenleme:

Sizin attığınız daha iyi. Bana kalırsa o bilgisayar alınabilir ben çok fazla deneyimlemedim ama arkadaşım kullanıyordu haliyle benim de elime geçti diğer bilgisayarlar kadar kaba değil zarif ve hem oyuncu bilgisayarı hem de iş bilgisayarı görünümüne sahip öyle çok uçuk kaçık şeyler tasarım olarak yok ısınma konusunda eleştiriliyor ama çoğu oyuncu bilgisayarı ısınıyor ısınmayanını arayan gidip MSI veya ASUS'un üst segment oyuncu bilgisayarlarına bakacak şu an 50-55k altında adamakıllı bilgisayar zaten yok fiyatlar çok arttı.

Evet hocam aynen öyle dediğiniz gibi her şeyi bir arada olsun dersek en az 55-60 harcamamız gerekiyor.
Bu arada en son paylaştığımı aldım birkaç saat önce sipariş geçtim bakalım inşallah sıkıntı olmadan sağ Salim gelir uzun süredir sorunsuz kullanırım. Tek eksisimi diyim yoksa ne diyim bilmiyorum ama 8x8 ram olması. Ram Yükseltme gibi bir düşüncem olmadığı için de pek önemi olmaz galiba yeter herhalde değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…