35.000 TL'ye iPhone 13’ten hangi Android’e geçilmeli?

Bütçe
35.000 TL
Makaleler
4
Yer
Kuruçeşme
Merhabalar, elimde %77 batarya sağlığı seviyesinde bir iPhone 13 var. Artık beni zorlamaya başladı şarj açısından, arka planda Strava aktivitem çok olduğundan dayanmıyor. Saatlerce Strava kullanıyorum, bazen 8 saatlere kadar varıyor ve aktivitelerde durup şarj molası vermem gerekiyor. Ben Apple ekosistemine dahil biri de değilim, 2023 Eylül'de anlık bir hevesle almıştım ve artık beni bıktırdı. Eskini ver, yeni telefonunu al gibi kampanyalarla ya da satıp uzun pil ömürlü ve bataryası kaliteli bir Android almak istesem öneriniz ne olur? 30-35 bin civarı bütçe ayarlayabilirim herhalde Eylül'e kadar. Sosyal medya, Strava ve arada kaliteli olmaya çalışan fotoğraflar çekmek telefon kullanırken ana amaçlarım.

Galaxy A57 bakılabilir ancak 13'e kıyasla batarya haricinde düşüş yaşarsınız bence.

Ben de 1-2 haftadır telefon düşünüyordum bu fiyat bandında. Şu telefonlar arasında kalmıştım:
Poco x8 pro / pro max (kamera kötü)
honor 600 (kutu içeriği yok, adaptör bulmak zor, pek f/p değil)
Samsung s25 fe (batarya kötü)

Ama günün sonunda 31000 TL'ye yurt dışı xiaomi 17t aldım.
Hayat çok garip

Aslında bataryayı orjinal batarya ile yenileseniz iş görür hala. 13'lerin şarjı fena gitmiyor. Tabi batarya sağlığı iyi iken.

S25 FE'ye geçilir rehber yayınladım bakabilirsin incelemesine.

Butcene uygun Honor 600 ve Samsung Galaxy A57 bakabilirsin. Honor 600, 35.000 TL'ye kadar en uzun bataryaya sahip model.

@EiMiko, Kameradan feragat edebilirsen Poco X8 Pro Max bir batarya canavaridir. Asla yari yolda birakmaz.
Galaxy A serisi almaktan emin değilim açıkçası, neden bilmiyorum bende güzel bir intibası yok. Kendim de araştırırken bütçemde Poco X8 Pro Max'ı buldum fakat kamerası cidden yerin dibine sokuluyordu oyun için öneriliyordu batarya ömrü mobil oyunculuk için bile cidden iyi gözüküyor. Kamerası iPhone 13'ten az biraz kötü ya da kafa kafaya ise benim için ciddi sorun olmaz diye düşünüyorum. Honor 600'e de bakacağım.

Ek olarak sormak istediğim bir şey var, UI'sinde kullanıcısına reklam çıkaran bazı markalar varmış, hangileri ve bu ciddi bir sorun mu?
Galaxy A57 bakılabilir ancak 13'e kıyasla batarya haricinde düşüş yaşarsınız bence.
Açıkçası Galaxy A serisi ben de istemiyorum...
S25 FE bakabilirsin.
Bataryasi bayagi kotu. Onu belirteyim.
Bataryası benim için en can alıcı şey, iPhone'ları amiral gemisi modelleri olmadığı sürece bir daha tercih etmeme sebebim olacak hatta.
Xiaomi'nin amiral gemisi modellerini ben de düşündüm fakat yurt dışından alma işinden emin değilim çok, açıkçası mobil teknolojide çok yokum ve ilgim de yok açıkçası. Poco X8 Pro'nun kamera performansını araştırıp bakacağım.
Aslında bataryayı orjinal batarya ile yenileseniz iş görür hala. 13'lerin şarjı fena gitmiyor. Tabi batarya sağlığı iyi iken.
Onu da düşünebilirim, aslında 2025'in ortalarına kadar iyiydi de 2026'nın başından itibaren yaşam tarzım değiştiğinden ona uyum sağlamada biraz zorlandı telefonum, özellikle batarya olarak.

En iyisi fiziksel mağazaya gidip canlı canlı görmek.

Ek olarak sormak istediğim bir şey var, UI'sinde kullanıcısına reklam çıkaran bazı markalar varmış, hangileri ve bu ciddi bir sorun mu?

DNS kurdumu çoğu engelleniyor. Aşırı büyük bir sorun değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…