35.000 TL'ye kadar OLED monitör önerisi

Bütçe
35.000 TL

laika

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, hikayeli oyunlar oynayan biri olarak OLED monitöre geçmeyi düşünüyorum. Yüksek Hz gibi bir derdim yok, rekabetçi oyun oynamıyorum. Tek aradığım şey 2K üst düzey görüntü kalitesi, gerçek siyahlar ve OLED renk doygunluğu. Kullandığınız veya görüntü kalitesiyle öne çıkan bildiğiniz modeller varsa önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Bütçe 30-35 bin TL civarı.
  • RX 9070 XT
  • i5 12400F
  • 32 GB RAM DDR4
Bu modeli gözüme kestirdim:

https://www.akakce.com/monitor/en-u...t-240-hz-oled-oyuncu-u-fiyati,1280400741.html

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özellikleri ne? Biraz daha üstüne koyunca 4K OLED'ler alınabiliyor. Bir de bütçe ne?

Hocam renk performansı iyi olsun diyorsanız QD-OLED'ler WOLED' e göre bir tık daha iyi. Bu senenin sonu ya da 2027 başında Penta Tandem QD-OLED çıkacak söylentisi var. Aceleniz yoksa bekleyip ondan alın bence.

İlla alacağım dersen marka belirtmemek şartıyla QD-OLED şu an için en mantıklı seçim olacaktır. Acelem yok diyorsan 2027 yılı içerisinde 2K Penta Tandem QD-OLED'ler gelecek. Beklemekte fayda olabilir Sadece eğer direk dükkandan gidip almayacak isen Amazondan almanı tavsiye ederim, Marka belirtmeyi sevmiyorum daha önce sorun yaşayan arkadaşlar oldu çünkü. Kişinin kendi tercihi olmalı marka. Marka seçimini de iade koşulları, garanti şartlarını araştırarak yapabilirsin. Alacağın marka ne olursa olsun Samsung ve LG den başka panel üreticisi yok bilgin olsun. Ürünler aynı olacak, farklı olacak şeyler; ürün görseli, Garanti ve yazılım korumaları vss olacak çünkü.

@shruux

Son düzenleme:

Kac paraya cıkar bunlar bütçem yetecek mı ılk cıktıgında pahalı olmasın.

Atmış olduğun ASUS modelin WOLED olanı yaklaşık 27-28 bin arası değişiyor ve attığın model ile aynı fiyattaydı ancak zam gelmiş sanırım. Aynı monitörün TANDEM WOLED olanı ise yanlış hatırlamıyorsam 31-32 civarıydı. Penta Tandem'in de fiyatı yine o civarlarda olur. Penta Tandem'in yeni bir teknoloji olması sebebiyle ben bir tık daha yüksek olabileceğini düşünüyorum ama yine de 35 bini geçmez bence.

Fiyat konusunda henüz bir bilgi yok ama aşırı pahalı olacağını sanmıyorum. Hz sine göre seçeneklerde olacaktır. Ama 30 binin altında da olacağını sanmam. 30 ile 40 bin TL arasında olacaktır tahmini. En üst modelleri söylemiyorum tabii.

Tandem WOLED'in fiyatı ile Penta Tandem'in yeni olduğunu varsayarsak ben max 35 bin civarı bekliyorum. Ancak çıktığı Hz değeri de fiyatını etkileyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…