350.000 TL bütçe ile manuel araç önerisi

Bütçe
350.000 TL

SwArOn

Üstün
Herkese merhaba, günlük kullanımda işe git gel ortalama 30 km yol yapacağım bir araç arıyorum, dizel benzin çok fark etmez. Bütçe en fazla 350'ye çıkabildim. Çok sorun çıkartmaz diye 1.3 MJ Fiat Grand'e Punto bakıyordum. Geçenlerde Alfa Romeo 147'ye denk geldim, tip olarak güzel araç, düşük km'li LPG takılmamış modeller oluyor ama yine de çok önerilmiyor gibi. İlk aracım olacak, en azından 2-3 yıl çok sorun çıkartmadan kullansam yeterli olur benim için. Sigorta, eksper, ufak tefek maliyetleri hesap ederek bütçe en fazla bu kadar oluyor, esnese esnese 15-20 esnetebilirim belki, değecek bir araba olursa ama daha üstü çıkmıyor maalesef. Hatchback olursa daha iyi olur, önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz LPG'li 1.4 Clio. Bulabilirsen ustasını 1.6 hatchback alabilirsin.

O bütçenin en az 30.000'ini kenara ayır çıkabilecek masraflar için. Grand'e punto olabilir bu arada.

400ü geçmeyecek şekilde bakıyorum çıkabilecek masraflardan dolayı o yüzden araç 350'yi çok geçmemesi gerekiyor. En rahat bulabileceğim model o galiba 200bin km civarlarında bakıyorum 300 ve üstü çok bakmıyorum olurda temiz model bulursam işimi gördüğü sürece kullanmak için.

@xBN @Hamza Ensar Sağlam peki Alfa Romeo 147'lerin alınabilir bir yanı var mı? Ya da temizleri kaçtan başlıyor bunların. Ustanız yoksa alınmaz deniyor o kadar sıkıntılı modeller mi?

Eski Alfa'lara bulaşma hocam. Motor mekanik sağlam olsa dahi oyuncakları çok bozuluyor.

Alfa Romeo temiz bir arabasını bulursan ve ustası, parçası bulunur, ama pahalı olabilir; zira üstüne basa basa söylüyorum, Alfa alıyorsan kenarda araba 3/1 oranında paran olsun. Aslında kısmen temiz olmayan ve olan arabalara bir miktar para harcarsın.

Punto'ya bakıp temizini bulmanı ve almanı öneririm. Hem çok eski bir araç gibi durmuyor hem de kendi deneyimime göre oldukça memnun kaldığım bir araçtı. Benim de ilk aracım Punto'ydu ve kullandığım süre boyunca herhangi bir sorun yaşamadım. Özellikle City modu açıkken direksiyonun, G20'den bile daha yumuşak olduğunu söyleyebilirim. Efsane kasa Corolla'ları falan geç, büyük ihtimalle gençsindir diye düşünüyorum. İlk aracın olacağı için sana kesinlikle Punto almanı öneririm, olurda yarın bir gün apaçi gibi takılmak istiyorum dersen parçası, tamponu, farı, stop'u her yerde var.

Dediğim gibi ilk aracım Punto'ydu ve hiç bir sorun yaşatmadı. Ayrıca Alfa'ları vs. geç, hiç bakma. O aracın kitlesi çok değişik, arabayla ruhlarını yüceltiyorlar gibi bir durum söz konusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…