3600 MHz RAM'ler 3200 MHz kullanılabiliyor

JEDEC 3200 MHz yazıyor.

XMP veya EXPO açınca 4400 MHz kadar RAM destekliyor demek istiyor.

Herhangi bir profil açmadan o.c yapmadan direkt olarak 3200 MHz DDR4 RAM destekliyor demek istiyor. (JEDEC anlamı o)
xmp profili açtığımda da çalışmıyor ama sıkıntı o max 3200 alıyorum dualde single denediğimde hee iki ramde 3600 veriyor xmp ile

XMP profili açtığımda da çalışmıyor ama sıkıntı o Max 3200 alıyorum Dual'de Single denediğimde hee iki RAM'de 3600 veriyor XMP ile

Anakart veya RAM probleminde yaşıyorsun bu durumu başka RAM alman gerekiyor. El ile Voltaj artırsan büyük ihtimalle açılır. Netten biraz araştır uğraşmak istiyorsan bir şekilde açılır ama ben olsam iade edip başka RAM alırdım.

JEDEC 3200 MHz yazıyor.

XMP veya EXPO açınca 4400 MHz kadar RAM destekliyor demek istiyor.

Herhangi bir profil açmadan o.c yapmadan direkt olarak 3200 MHz DDR4 RAM destekliyor demek istiyor. (JEDEC anlamı o)
Hocam onu biliyorum zaten olay xmp yapsan dahi olmaması dula channelda ama single denediğinde xmp oluyor

Tamam işte böyle durumlar olabiliyor demek istiyorum. Tek slot şekilde 3733 veya 3800 MHz bile çalıştırabilirsin. Ama Dual veya Quad kitte bu durum çok kolay değil bu sebeple üst düzey anakartlar ve üst düzey işlemciler satılıyor fark burada ortaya çıkıyor zaten. Ama daha farklı bir RAM ile çalışacaktır eğer yine çalışmazsa SoC voltajini 1.15 veya 1.125 ayarla DRAM vdimm voltajini 1.40 yap %99 ihtimalle çalışacaktır sistem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…