37.800 TL'ye R5 7500F & RTX 5060 Ti 16 GB sistem iyi mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Serkan1562
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 333

Serkan1562

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Normalde daha kaliteli parçalarla sistem toplamayı düşünüyordum ancak beklediğim parçalar bir türlü indirime girmedi. RAM fiyatları da artınca 46K'den aşağı aynı sistemi toplayamadım. Bu yüzden bugün Vatan Bilgisayar'da indirime giren sistemi aldım ancak hatamı ettim bilmiyorum. Soğutucu yok, ayrıca 1.200 TL'ye hava soğutucu alacağım.

Ekran kartı nasıldır, markası iyi mi? Bir de kasayı normalde 200 lira farkla Fazeon F1 olarak alacaktım ama unuttum. Kasa F1'e göre kötü müdür? Sizce sistemi iptal edeyim mi? 3 taksitle 37.800 TL'ye aldım.

Hocam özellikle seninle çok konuşmuştuk sende bir bakar mısın? @LH44

Kasa MSI MAG 120A 750W olsa daha iyi olurdu.

RAM'i ilk fırsatta değiştirin.

Soğutucu olarak şunu alabilirsiniz; https://share.google/BPa5Or0hRhbSBZTv1

Zotac, pek sıcak bakmadığım bir marka.
Soğutma tasarımı hatası sebebiyle 5090 yaktılar.

Hocam siparişi iptal edip tekrar aldım. Kasayi msi mag 121a 750w yaptım. 39.700e geldi. Ayrıca belirttiğiniz soğutucuyu alacağım bi bu haliyle Nasıl sizce? Degmez diyorsaniz iptal edebilirim ancak kendim topladığımda 46 bini buluyor

Attığınız ramla bendeki arasinda sadece 6cl fark var görünüyor. Çok sorun olur mu?

Sistem bu şekilde kalabilir.
Attığınız ramla bendeki arasinda sadece 6cl fark var görünüyor. Çok sorun olur mu?
Sorun arada 6CL olması değil. Sorun içindeki çip.

Hynix P görünüyor. P'nin ne olduğu belli değil. A'nın yeni ismi mi, M'in yeni ismi mi? Yoksa komple farklı bir çip mi? Belli değil.

CL30 olan versiyonu A-die. Ne olduğu belli yani.

Değiştiremem derseniz kalsın. Sistem geldiğinde test ederiz. tRFC 450 altı bir değeri boot ederse iyi.

Son haliyle bu şekilde oldu.
7500f işlemci
Zotac 5060ti 16gb
Asus B650M-R
KIOXIA Exceria PLUS G3 1TB NVMe Gen4 M.2 SSD
GOODRAM 16GB (1x16GB) IRDM DDR5 6000MHz CL36
MSI MAG FORGE 121A B75 AIRFLOW 750W 80 PLUS BRONZE
Kule tipi soğutucu.

Ramı suan değiştiremem hocam ama ilerde satıp 2x16 yapabilirim gelince sizle test edebilir miyiz?

Hocam birde size zahmet 6 7k civarina bildiğiniz iyi bi monitör var mı hem cs2 hem de hikayeli oyunlar için.

Test ederiz.

1080p olarak 24G42E, 2K olarak H27T22C.

https://share.google/DGJ1w8zFfaI6Lsop5 şu da Hz için değerlendirilebilir.

Test ederiz.

1080p olarak 24G42E, 2K olarak H27T22C.

https://share.google/DGJ1w8zFfaI6Lsop5 şu da Hz için değerlendirilebilir.
Teşekkür ederim bakayim hocam gönlüm 2k dan yana ama cs de oynadığım için 27inç büyük gelir mi bilemedim

Hocam merhaba sistem geldi kurdum. Bahsettiğiniz ram testini nasıl yapabilirim?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim bakayim hocam gönlüm 2k dan yana ama cs de oynadığım için 27inç büyük gelir mi bilemedim

Hocam merhaba sistem geldi kurdum. Bahsettiğiniz ram testini nasıl yapabilirim?
ZenTiming veya HWİNFO kurun. HWİNFO tam menüden RAM modüllerinden birini bulup bakın, orada gerekli bilgiker yazıyor.

ZenTiming veya HWİNFO kurun. HWİNFO tam menüden RAM modüllerinden birini bulup bakın, orada gerekli bilgiker yazıyor.
hocam sizi tekrar rahatsız ediyorum ama bir bakabilir misiniz? Sorun var mı? Bir de rami biostan expo açtım ancak bu dediğiniz uygulumada 3000mhz görünüyor nedeni nedir?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (6).webp
    55,6 KB · Görüntüleme: 45
  • Ekran Görüntüsü (5).webp
    76,9 KB · Görüntüleme: 29
  • Ekran Görüntüsü (1).webp
    54,6 KB · Görüntüleme: 30
hocam sizi tekrar rahatsız ediyorum ama bir bakabilir misiniz? Sorun var mı? Bir de rami biostan expo açtım ancak bu dediğiniz uygulumada 3000mhz görünüyor nedeni nedir?
N/A yazması %90 M-die olduğunu gösteriyor.

@Ayhan Dönmez Goodram yaptı yapacağını.
A-die kitten M çıktı gibi.
@Serkan1562 , M-die olması iyinin kötüsü olur.

BIOS'dan tRFC değerine 400 girip deneyin. Boot ederse A-die. Etmezse M-die.

@Ayhan Dönmez bu ayarlar iş görür mü M-die olduğu kesinleşirse?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…