3I/ATLAS hakkında düşünceleriniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 27294
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 105
  • Etiketler Etiketler
    atlas hakkında

27294

Uzman
Başlıkta yazdığı gibi;

3I/ATLAS hakkında ne düşünüyorsunuz? Hâlâ tam olarak açıklanamaması, astronomları ikiye bölmesi. Kimi araştırmalar ile eşsiz bir kuyruklu yıldız olduğu görüşleri olsa da kimi araştırmacılar da kendi görüşlerinde doğal olmayan özelliklerinden bahsediyor.

Fakat yine de en bilimsel yönü; Cismin doğal kuyruklu yıldızlardan farklı davranması, özellikle de kütle-anomali ve kimyasal oran farklılığı olabilir. Hani diğer spekülasyonları ya da teorileri saymazsak.

Bana kalırsa en eşsiz kuyruklu yıldızlardan birini keşfedeceğiz gibi geliyor, herhalde büyük bir anomali olsa bir şekilde radyo sinyali yayardı diye tahmin ediyorum. 19 Aralık 2025 tarihinde tam olarak bize en yakın olacağı vakit en güçlü teleskoplarımızla incelenebilecek.

O zaman kesin sonuçları alırız. Ancak bu cismin bir Kozmik Çöp olduğu ortaya çıkarsa da şaşırmam diyebilirim.

Görsel yapay zeka ile üretildi.

Yani olağandışı bir sey görmüyorum, bildiğim kadarıyla sistemimizin dışından gelip geçen epey boyle uzay cismi var.

Kendi halimde amatör olarak uzay fotoğraflıyorum (forumda da var bir ton paylaştım) ve böyle cisimleri kaydetmek isterdim ama cok pahali ekipmanlar gerekli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…