4.000 TL civarında kulaklık önerisi

Bütçe
4.000 TL
Kötü onlar hepsi fason zaten. O fiyatlara kablosuz SS Nova 3X-p alabilirsin vatan mağazalarından. Öyle imkanın yoksa da İtopya'da 4.300 TL. MCHOSE falan tokatlıyor her türlü.
Ankara'da şu an Gordion'da varmış stok, 25 km uzaklıkta. Gitmeye değer mi bilemedim, renkleri de pek güzel değil, aqua olabilir belki.

Ankara'da şu an gordionda varmıs stok 25km uzaklıkta gıtmeye deger mı bilemedim renklerıde pek guzel degıl Aqua olabilir belki.

MCHOSE ATK gibi çöplerin olduğu fiyata satılıyor. Yani her türlü değer emin ol. Dediğim gibi İtopya'dan 4300 TL'ye de alabilirsin, o fiyata da değer.

Reverb ve decay:

Biz kulaklıklardan konuşuyoruz. Senin argümanın fiziksel hayattaki doğal sahnede geçerli. 10khz ve üstü air dediğimiz şey psikoakustik algıyla alakalı. Sen bir enstrümanı eline alıp çaldığında harmonikler tabii ki yalnızca 10khz ve üstü gerçekleşmiyor. Ama kulaklık konuşuyorsak harmonik decayin en duyulabilir olduğu yer air bölgesi. Kulak içi ve kulaküstü kulaklıkta bile işler çok farklılaşıyorken (pinna gain, ai'a sorarsın) tutup doğal sahnede böyle olmuyor ama diye argüman getirmen tamamen fallacy olmuş.

Treble extension iyi olursa enstrümanlar birbirine karışmaz:

Ayak sesleri üzerinden anlatalım. Ayağın yere vurması yani thump sesi midbass-lowermidrange'de üretilir. Ama hiç kimse bu sesi duyarak ses kasmaz. Önemli olan ayağın yerdeki sürtünme sesidir. Bunlar da 1k'dan sonra gerçekleşiyor. Bu bölgenin karanlık kalması uzamsal yön tayinini zorlaştırır. Yani ayak yere vuruldu, 500hzde ses üretilmeye başladı, hareket edildiği an ayak sürtünme sesi 3kda üretildi. Sence bunun decayi nereye doğru gider, tersine mi ? Yine hatırlatıyorum oyuncu kulaklığı konuşuyoruz ve sen ısrarla o kadar büyük fark yok diyorsun ikisi arasında. Ben de oyunlar için neden fark var onu anlatıyorum. Zaten burada itiraf ediyorsun farkında olmadan:

İyi high-Frequency extension gerçekten algılanan açıklığa, Timbre'a ve bazı spatial/localization ipuçlarına katkıda bulunabilir. Özellikle yüksek frekansların HRTF üzerinden yön/elevation gibi bilgiler taşıdığı biliniyor.
Müziğe gelelim yine aynı konu bağlamında. Tabii ki detail retrieval tamamen high end ile alakalı değil. Ancak burada closed back ve tek dinamik sürücülü kulaklıklardan konuşuyoruz. Kapasiteleri belli. Sanki biri planar diğeri dinamik de transient responsetan bahsediyorsun. İkisi de hantal doğaları gereği. İşte bu yüzden high endlerin daha vurgulu olması lazım ki uzamsallık bozulmasın. Bak ilk mesajımda da söyledim sana, giriş seviyesi odyofil kulaklıklarıyla benzer bu model. Sence headphone show daha önce hiç cloud iii dinlemedi, ancak fırsat oldu iii s dinlediler ve beğendiler mi gerçekten? İkisi de dinamik sürücü, ikisinin de diyaframları muhtemelen aynı (marka bilgi vermemiş), hal böyleyken neden biri beğeniliyor sence? Bunun sebebini FR grafiğinde buluyoruz işte. Grafikte ne farklıydı? Upper midrange ve air.

"Tamamen uydurma değil fakat abartmışsın... Mikrodetay = 10 KHz+ kesinlikle doğru değil."
Çünkü detail retrieval ≠ 10 KHz extension.

Yine ai gol atmış... Mikro detay zaten treble bölgesindeki detayı ifade ediyor. Detayla mikro detayı karıştırmışsın. Hobiyle ilgin olsaydı bunu bilirdin, uzun süredir kullanılan ve değişmeyen çok basit bir terim. Maalesef bir silahın varlığını duymak (detay) ile o silah patladığındaki ambiyans yansımasını duymak (mikro detay) kavramlarını birbirine karıştırmışsın.

Mikro detayı duyman için de air gerekiyor (kulaklık sahnesinde). Bak uzamsallık, mikro detay hepsi treble extensionla ilgili .
Kısaca, upper midrange'e kadar benzerler. Upper midrange 3 s'te çok daha iyi = Vurgulanmış vokal ve ayak sesleri. Vurgu dediğim şey de sesin desibeli biliyorsun değil mi? Ayak sesinin veya vokalin sürücünün hantal alt frekansları arasında ezilmeden (maskelenmeden) duyulabilmesi için spesifik bir dB kazancına ihtiyacı var. 3 S'in yaptığı tam olarak bu vurguyu sağlayıp o sesleri çamurun içinden çekip çıkarmak. Tabii bunu da treble extensiondaki artışla tamamlıyor.

Rekabetçi oyunları örneğin CS2 gerçekten rank kasmaya falan oynuyorsanız tavsiyem Cloud 3 olacaktır fakat hardcore bir oyuncu değilseniz Trina'nın önerdiği gibi Fifine H19 veya H18v tercih edebilirsiniz.
Bunu moderatör düzenlemiş ama arkadaş şu minvalde bir şey demişti: Bir sen mi biliyorsun, başkasının dediği yanlış mı?
Bir ben biliyorum diye bir şey demedim, hem kullanıyorum konuştuğumuz modeli, hem odyofil topluluklarındaki genel konsensustan bahsediyorum. Gadgetrytech hiç anlamıyor mesela bu işlerden, öyle mi? Ai slopla cevap verdiğin çok belliydi fakat yine de cevap verdim sana. Benim görüşlerim kendi deneyimlerim ve başkalarının deneyimleri üzerinden oluşuyor. Bir daha söyleyeyim bu kulaklık audeze Maxwell ve astro a50'ye yakın bir kulaklık. Cloud III değil Cloud III S. Hifi tarafında da fiil ft1'e benziyor. aradaki bin iki bin liraya değmez diyebilmek için altını biraz doldur sana zahmet.

Son düzenleme:

Dediklerinin tamamen yanlış olmadığını söylemedim ama ısrarla AI demeni reddediyorum. Cloud 3S zaten kötü veya aynı gibi bir şey sunmadım ben aslında biraz bilimsel olarak yaklaştım. Bunların çoğunu normal bir insan hissedemez mutlak kulak sahibi falan olmak lazım. 2.000 TL gibi bir fark varken alınmasının mantıksız olduğunu inanılmaz dağlar kadar fark olmadığını açıklamaya çalıştım. Fakat rahatsız olmayacaksınız benim fikrimce tartışırken karşınızdaki insanları hiçbir şey bilmiyor gibi davranıyorsunuz bence bu çok yanlış. Objektif bakmaya çalışabilirsiniz. Tartışma kurallarına aykırı çünkü çoğu durum. Bence uzatmaya gerek yok zaten arkadaş bu bütçeye çıkmak istemediğini belirtti gerisi arkadaşa bağlı.

Burada öyle bir şey yazmıyordu yazdığınız bir küçümseyici cevaba karşı yazıldı.

Gidip yazdıklarıma da bakabilirsiniz önceden. Mesela monitörlerde Hz muhabbetinde de insan gözünün bunu tam olarak nasıl yakalayamayacağından falan bahsediyorum. Bilimsel olarak argüman sunmayı seviyorum.

Bu kadar tartismayalim lutfen Cloud 3 MCHOSE X9 SS Nova 3P arasından bir tercih yapacagım bende henuz karar veremedım. Ssi eleyecegim yuksek ihtimalle renginden dolayi.

Yani ben bu hobiyle ilgileniyorum diyorsun, detay-mikro detay farkını dahi bilmiyorsun, öyle mi?

GPT bullet pointiyle yazıyorsun ama ai değil diyorsun. Ben zaten verdiğin cevap direkt ai'dan copy paste demedim. Paraphrase etmişsin ama bazı noktaları temizlememişsin yukarıda olduğu gibi. Bilimsel olarak yaklaştım diyorsun. Örneğin harmoniği-decayi, gerçek hayatta ve kulaklıklardaki sahne algısını vs. Konuştuğun şeyleri bugün mü öğrendin, yoksa daha önceden de biliyor muydun?
Hobiyle ilgileniyor olsan zaten benim dediklerimi anlar ve alakasız cevaplar vermezdin. Ben sana bilemezsin, öğrenemezsin demiyorum. Ama hem benim söylediklerimi anlamak ve cevaplamak için ai kullan, hem gel inkar et, komik oluyor. Ha sen gerçekten daha evvelden biliyorduysan tebrik ederim. Ama orada da çok basit 101 seviyesindeki hatalar göze batıyor maalesef. Tabii beni ikna etmek zorunda değilsin Bilimsel yaklaşmaya devam.

• Bunu diyorsan çok kolay Word'den kopyalabilirsin.

Evet gerçekten bilimsel olarak araştırıyorum ve daha önceden biliyordum hoşuma gidiyor böyle şeyleri araştırıp öğrenmek.
Özellikle bir şey satın alacaksam en ufak detayına kadar araştırıyorum bunları da kulaklık almadan önce araştırarak öğrenmiştim.
Cloud 3 tercih etmiştim zamanında özellikle Cloud 3'ün shapesi tam olarak sesin kulağa iletilmesini sağladığından dolayı Cloud 3 almayacakken Cloud 3 tercih etmiştim bundan dolayı. Geçen ay arkadaşıma Cloud 3S aldırdım fiyat farkı olmadığından dolayı. İnanma zorunluluğunda değilsin ama araştırmayı seviyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…