4.500 TL'ye bilgisayar aldım!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lusyz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 319
  • Etiketler Etiketler
    bilgisayar

Lusyz

Uzman
Yaklaşık 4 ay önce, motor alma hayalim için RX 570 ve Ryzen 5 2600 tabanlı sistemimi 8.500 TL'ye sattım. Ancak dürüst olmak gerekirse, o günden beri büyük bir pişmanlık yaşıyordum. Bir süredir i7-2670QM işlemcili eski bir laptopla CS 1.6 bile oynayamayacak kadar düşük performansla boğuşurken, bu duruma bir son vermeye karar verdim.

Sonunda bütçemi sarsmadan pişmanlığımı unutturacak harika bir ikinci el sistem topladım. 4.500 TL'ye aldığım bu sistemde; i5-3470 işlemci, 16 GB RAM, 500W PSU ve güvenlik bandrolü hala üzerinde olan tertemiz bir MSI GTX 1050 Ti bulunuyor. Üstelik kasada 7 adet RGB fan ve 2 TB depolama alanı var ki sadece depolamayı satsam bilgisayarın parasını çıkarıyorum diyebilirim.

Bence 18 yaşını geçmiş ve yoğun hayat temposuna sahip insanlar için bir bilgisayara 20-30 bin TL bağlamak pek mantıklı değil. Çevremde bu paralara sistem toplayıp haftada sadece 1-2 saat vakit ayırabilen çok arkadaşım var. Ben ise Valorant, CS2, ETS 2 ve Forza Horizon 4 gibi hem rekabetçi hem de simülasyon oyunlarını makul ayarlarda, keyifle oynatacak bir sistemi en doğru maliyetle kurduğuma inanıyorum.

Sistemi aldıktan sonra monitör de almak istedim. Bunuda 2. elde 1.800 TL'ye 24 inç 75 Hz Viewsonic bir monitör alarak çözdüm.

Bu yazıyı yazma sebebim içinde bulunduğumuz bu zorlu ekonomi çağında, mutluluğu pahalı etiketlerde aramak yerine ihtiyaçlarımıza göre hareket etmenin çok daha doğru olduğuna inanıyorum. Birçok kişi "en günceli olsun" diyerek 20-30 bin liralık sistemlere borçlanıyor ancak günün sonunda yapılan tek şey haftada birkaç saat oyun oynamak oluyor. Bu sadece donanıma değil, aynı zamanda emeğimize ve vaktimize de haksızlık.

@144 Hocama burdan selamlarımı iletiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_2660.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 128
Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle katılıyorum bu anlattıklarınıza hocam, ülkemizde işini fazlasıyla görse de "neden daha iyisi olmasın?" furyası var. Sisteminiz de hayırlı olsun çok güzel duruyor

Güle güle kullan @Lusyz. Ben de sana selamlarımı iletiyorum.

4500 liraya tam fiyat performans sistemi toplamışsınız.

Hayırlı olsun vallaha.

Hayırlı olsun vallaha.

Güle güle kullan @Lusyz. Ben de sana selamlarımı iletiyorum.

4500 liraya tam fiyat performans sistemi toplamışsınız.

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.

Kesinlikle katılıyorum bu anlattıklarınıza hocam, ülkemizde işini fazlasıyla görse de "neden daha iyisi olmasın?" furyası var. Sisteminiz de hayırlı olsun çok güzel duruyor

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Diğer yerlerdeki o malum toksik kitleden sonra, burada böyle seviyeli ve samimi bir toplulukla karşılaşmak gerçekten çok güzel. İnsanın içini ferahlatan bir ortam olmuş. Rabbim gönlü güzel olan herkese çok daha iyi sistemler, çok daha güzel donanımlar nasip etsin. Hepimize keyifli vakitler, iyi sosyaller dilerim. @144 umarim hatirlamissinizdir

Hatırladım tabii. Uzun zaman oldu görüşmeyeli.

Resmen beleş.

Bazı insanların 30kdan daha fazla paraya cihaz almasının sebebi sadece etiketçi olmalarından kaynaklı değil biraz da kullanış alanıyla ilgili, basit işler içerisinde bulunan daha doğrusu teknik bir sektörde çalışmayan kişiler için bırakın bilgisayar satın almayı internet kafede takılmaları bile kabul edilebilir bir şey " ben bilgisayar almayı mantıklı bulmuyorum haftada şu gün şu kadar saat şu oyunu oynuyorum iş ile de ilgili bilgisayarda yaptığım bir şey yok " dense iyi deriz ama teknik alanda çalışan kişiler için iş biraz değişiyor her ne kadar iş bilgisayarı ile kullanım sağlansa da elbet bir gün iş bilgisayarı dışında bir bilgisayara ihtiyaç duyuluyor mesela okulda AutoCAD ile ilgili ders işliyorsun ama bilgisayar sadece programı açıp çizgi çekmene yetecek performansı veriyor senin daha ileri seviye bir uygulama alanına ihtiyacın var mecburen AutoCAD kullanmana ve kişisel olarak kendini geliştirirken kasma, donma, çökme, veri kaybı gibi sorunları yaşatmayacak bir bilgisayara ihtiyacın oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…