4 GB RAM'li laptopta Windows 11 aşırı RAM tüketiyor

Konunun mizah kateogorisinde olmasını beklerdim. 16 GB RAM kullanıyorum. Bilgisayarı açınca bana kalan zaten 6 GB falan.

Windows 7, 2025 için çöp bir işletim sistemi. Güncel olmadığı için güvenlik amaçlı kurulmamalı.

O kadar RAM'e Win11 kuracak ne yaşandı acaba.

Yahu lütfen 7 önermeyi bırakın millete. Şaka falan yapıyor olmalısınız. 7'nin güncelleme desteği biteli milatlar oluyor hala 7 öneriyorsunuz. 10'un LTSC'lerinden biri veya Linux desen anlarım.
Celeron 1.10 GHz ile sence adam ''güncelleme desteklerini alamam ne yapacağım şimdi?'' diye mi düşünüyor? 10'un LTSC'leri bile çok sıkıntı çıkarır o işlemciye. Microsoft harici özel ayarlanmış Tiny10/Win 10 Lite sürümleri ile hem olabildiğince güncel uygulamaları kullanır hem de sistem az RAM/işlemci gücü yer. Adam belli ki 2013 ve sonrası oyunları falan oynamayı hedeflemiyor bu sistemle ve oynamakta istemiyor olabilir. Win 10 Lite gibi resmi olmayan bir şey kullanmak istemiyorum da derse Win 7 bile kullanabilir sırf olabildiğince hızlı Chrome'da takılsın, ofis uygulamaları kullansın, film izlesin diye.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sistem zaten eski bir sistem olduğundan RAM'ler DDR3 falandır. Ben can sıkıntısından DDR3 RAM kırdım geçen, 2. el piyasada çok ucuzlar alıp bir tane taksan eli yüzü düzgün olur en azından. He o işlemciyle Windows 11 yine mantıklı değil.

Çok basit Windows 11 in pazar payi dusuyor e Microsoft da Minimum sistem gereksinimlerini karsilayan sistemlere Windows 11 e gecmelerini tavsiye ediyor hep yaptılar bunu, size iyi performans verecek demiyorlar ki zaten. Sisteminiz calistirabilir bu isletim sistemini geçin diyorlar. İyi performans almamaniz normal.

4 GB RAM'li PC de Windows 11 çalıştıgına şükür falan etmeniz lazım önerim Windows 10 LTSC veya Linux distrolarına geçmenizi öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…