4 pin fan çoklayıcı ile kasa fan bağlantı nasıl yapılmalı?

probloascobar

Çalışkan
Merhaba,

Aşağıdaki fotoğraflarda net görebileceğiniz şekilde kasanın fanları orijinalinde, hepsi birbirine 4 pin ile bağlı, en sonuncu da güç kaynağına SATA ile bağlı.

Benim anakartımda 2 adet SYS fan boşta, anakarttan yönetmek için fanları buraya takmak istiyorum. Bu konuda 2 soru var kafamda;
  1. SATA'dan güç alıyor, SYS fandan da güç geldiğinde çakışma vb arıza olmaz mı?
  2. Bu 4 pin çoklayıcı ilekasanın 4 pinli girişleri birbirine uymuyor. Birinin orta solunda çentik, diğerlerinde yanda. Bu işin içinden nasıl çıkabilirim?
Teşekkürler.

Fanların kabloları, çoklayıcı kabloya oturuyor mu? Böyleyse sıkıntı olmaz. SATA güç verir, anakart bağlantısı ile kontrol edebilirsiniz.
Linkteki örnek bir kabloda da aynı mantık var.

Resimdeki kablolar genelde HDD'lere takılıyor diye biliyorum.
O tipte HDD kablosu görmedim.

Cevap için teşekkürler öncelikle, bu kasa fanlarının kabloları bu şekilde yanlarında çıkıntı var, bu yüzden oturtamıyorum. Ne yapabilirim başka öneriniz var mıdır? Şu anda fanlar tam güç çalışıyor, bu da rahatsız edici oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten de ilginç. Bu çoklayıcı kasa ile beraber mi geldi?

Yok hocam bunu kendim aldım. Fanların bitiminde aslında bir tane anakart SYS fan girişine uygun uç var. Gücü SATA'dan alıyorsa bunu sysf fan a taktığımda yönetebilir miyim? (çoklayıcıyı çıkarıp.)

Bende bir de şunun mantığı oturmadı. Normalde SYS fan çıkışı da güç vermiyor mu?
SATA'dan da bu fanlara güç vereceğim. Anakart yanmaz mı? Bu işlere tamamen yabancıyım. Mantığı çözemiyorum.

Kasanın modeli: Gametech Prime V2 bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…