Bütçe
40.000-50.000 TL

wozfin

Uzman
Makine Resim ve Konstrüksiyonu okuyacağım, teknik resim ve 3D tasarım için bir laptopa ihtiyacım var. 40-50k arası SolidWorks, AutoCAD vb. gibi programlarda sorun yaşamayacağım bir laptop arıyorum. Depolaması önemli değil, elimde ekstra olarak 1TB M.2 SSD var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Makine Resim ve Konstrüksiyonu okuyacağım, teknik resim ve 3D tasarım için bir laptopa ihtiyacım var. 40-50k arası SolidWorks, AutoCAD vb. gibi programlarda sorun yaşamayacağım bir laptop arıyorum. Depolaması önemli değil, elimde ekstra olarak 1TB M.2 SSD var. Yardımcı olursanız sevinirim.
GameRaider, Erazer, Gigabyte gibi markaların modelleri bu bütçelerde fiyat/performans açısından oldukça cazip görünüyor fakat benim önerim bu modellerden uzak durulması. Sebebi, bir problem olduğunda kiminle muhatap olacağınız belli olmuyor. Bundan ziyade bu modeller malzeme kalitesi ve soğutma performansı açısından başarısızlar.

Bütçenizi 53'e taşıyabilirseniz en azından 5060 GPU'lu bir model tercih edin. Bu modelde RAM 12 GB ile biraz cimri kalmış fakat ileride bütçeye göre bir yükseltme planlayabilirsiniz.

Bütçe maksimum 50'ye kadar ise AMD ve Intel varyant 2 modeli bırakıyorum, düşünebilirsiniz:

Merhaba, @mortem.dll'in gonderdigi iki modelden AMD olani kullaniyorum ben de, ayni modeli onerecektim, birkac sey soyleyeyim sadece.

Saf CPU gucunu daha cok onemsiyorsan kesinlikle i5-14500HX modeli al, Intel'in HX serisi masaustu islemcilerden devsirme; cok guc tuketen ama cok guclu olan islemciler. Fakat biraz batarya omrunu onemseyeceksen o konuda cok kotuler, ben de bu yuzden AMD modeli sectim.

AMD modelde dGPU'yu devre disi birakip ekrani 60Hz'e ayarlayip fanlari ve guc limitini de Sessiz moduna aldiginizda islemcinin asiri dusuk guc tuketimi sayesinde 5-6 saat pil omrunu yakalayabiliyorsunuz neredeyse. Intel cihazda ise her seyi devre disi biraktiginiz durumda bosta ki TDP degeri bile o kadar yuksek ki bu pil surelerine buyuk ihtimalle yaklasamayacaksiniz.

Bütçenin üstünde olması bir şey ifade etmiyor ki o programlar için 16 GB RAM yeterli değil kasma donma yapıyor bilgisayar biraz da RAM ve hafızanın yüksek olması gerek.