Bütçe
40.000-60.000 TL

Serkan Ünal

Gelişen
Bir üniversite öğrencisiyim. Hem oyun oynayabileceğim hem de okulda kullanabileceğim bir laptopa ihtiyacım var. Vereceğim paranın da karşılığını almak istiyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla laptopların çoğunda farklı farklı sorunlar mevcutmuş.

Hangi marka, hangi model ürünü tercih etmem daha mantıklı olur?

Bütçem 40.000 - 60.000 TL olarak söyleyebilirim.

Şimdilik düşündüğüm laptoplar:
  1. HP Victus AMD Ryzen 7 7840HS RTX 4070 16GB RAM 512GB SSD (Yaklaşık 46.000 TL)
  2. ASUS TUF model bir laptop (RTX 4060'lı)
  3. GameGaraj Slayer model bir laptop
Victus'larda hall sensörü sorununu duydum. Ancak çözüldüğüne dair söylentiler de okudum. Dışarıdan müdahale ile de hall sensörü sorunu çözülebiliyormuş diye okudum. Bunlar doğru mu?

Bu üç marka/model hakkında ve bunlar dışındaki önerilerinizi, görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir üniversite öğrencisiyim. Hem oyun oynayabileceğim hem de okulda kullanabileceğim bir laptopa ihtiyacım var. Vereceğim paranın da karşılığını almak istiyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla laptopların çoğunda farklı farklı sorunlar mevcutmuş.

1. HP Victus AMD Ryzen 7 7840HS RTX 4070 16 GB RAM 512 GB SSD (yaklaşık 46.000 TL)
  3. GameGaraj slayer model bir laptop.
Victus'larda hall sensörü sorununu duydum. Ancak çözüldüğüne dair söylentiler de okudum. Dışarıdan müdahale ile de hall sensörü sorunu çözülebiliyormuş diye okudum. Bunlar doğru mu?

Bu üç marka/model hakkında ve bunlar dışındaki önerilerinizi, görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

40-60k arası bir fiyat aralığında o bilgisayarlara bakmak mantıklı değil (GameGaraj hariç onun özellikleri gayet yeterli) ilk iki modeli ben ve çevremdeki insanlar fiyatı daha 40k değilken almıştık yani esasen baktığımızda o bilgisayarların asıl parası o değil ve verdiğin paranın hakkını da vermez enflasyon yüzünden şişirilmiş fiyatlara satılıyor ilk iki bilgisayar modeli.

Ben ekran kartının güncelliğine çok önem veriyorum güncel ekran kartı ile gelecekte çıkacak olan sıradan bir oyunu bile açabiliyorsun ama sürücün yeterli olmazsa istediğin kadar güçlü bir ekran kartına sahip ol hiç önemi yok her istediğin oyunu oynayamayabiliyorsun ben kartın gücüne de bakıyorum güçlü olması da benim için önemli diyorsan 4070'li bilgisayarlar da var tercih tamamen sana kalmış.

1. HP Victus AMD Ryzen 7 7840HS RTX 4070 16 GB RAM 512 GB SSD (yaklaşık 46.000 TL)
  3. GameGaraj slayer model bir laptop.

HP Victus tercih etmeyin. Ne 15 ne 16 serisini. Farklı farklı sorunları mevcut. Garanti sorunu çözse bile, bile bile sorunu yaşatacak cihaza dünya para vemreye gerek yok. Bütçenizde 5060 alabiliyorken de 4060 vs bakmayın.

Öneririm. Her türlü işinizi görür, bataryası çok iyi gider mi bilemem ancak içerisinde 99wh batarya var. Başka bir sorunuz varsa alabilirim.

Gayet iyi. 2K ekranı gündelik kullanımda çok hoşunuza gidecektir. İçerisindeki işlemcisi de donanıma göre ağır basmakta. Çok iyi ürün, Tongfang kasaya sahip. Bu da soğutmada ciddi iyileşmeler demek. Faz değişenli ile gelen cihazlardan birisi, uzun süre pump-out olacağını düşünmüyorum.

Kara Cuma muhabbeti yüzünden fiyatları daha fazla artırıp indirim yaptık diyorlar fiyatlar biraz karışık donanım olarak çok güzel alınmasına alınır Lenovo LOQ serisinde bu fiyatlara 5070'li bilgisayarlar da var ama güç ile ilgili olan şikayetleri düzelttiler mi bilmiyorum ben sadece donanıma değil markaya ve markanın kalitesine de bakıyorum ille de 5060,5070 olmasına gerek yok o fiyata kendime bilgisayar alacak olsam 5050'li ROG alırdım en azından ne kullandığımı bilirim.