40.000 TL bütçe ile grafik tasarım öğrencisi için laptop önerisi

Bütçe
40.000 TL
Aslında herkes MacBook önerdi ancak dediğim gibi hiç Apple ürünü kullanmadığımdan ve sevmediğimden Windows PC bakmıştım ancak ağırlık ve pil ömrü beni ön yargıda bırakıyor.

İşiniz için MacBook en iyi seçenek olur çünkü. Hiç kullanmadığınız bir ürünü nasıl sevmeyebilirsiniz? Bana kalırsa MacBook alın hem sessiz hem hafif hem de pil gücü dengeli. Yoksa Windows laptopların uçak sesine katlanmak zorunda kalırsınız

Aslında hiç kullanmadım değil.

Lisede 2 sene Mac mini kullanıyorduk ve simgeler, uygulamaların tasarımları, o küçük soldaki uygalama kapatma, büyütme, küçültme simgeleri filan çok garip geliyordu. Okulda Mac'in garipliği eve geliyorum Windows'un rahatlığı filan.

Ama muhtemelen hafifliğinden ve pil ömründen dolayı MacBook'a kayıcam gibi sizce kendi bütçemde (37-40k Max değerse 45'lere kadar çıkabilirim) hangi macbooklara bakmalıyım?

Bir sorum daha var bu arada MacBook Air'ler 13.6 inç sizce bu yetersiz gelebilir mi 15 inçlere bakmalı mıyım?

60Hz de tereddüt ettiriyor ancak oyun oynamayacağım için problem olmaz muhtemelen.

Ama muhtemelen hafifliğinden ve pil ömründen dolayı MacBook'a kayıcam gibi sizce kendi bütçemde (37-40k Max değerse 45'lere kadar çıkabilirim) hangi macbooklara bakmalıyım?
M4 öneririm. 256GB yetmez dersen 2.el bakabilirsin.

Bir sorum daha var bu arada MacBook Air'ler 13.6 inç sizce bu yetersiz gelebilir mi 15 inçlere bakmalı mıyım?.
14 inçte kullandım 15 inçte kullandım çok bir fark yok.

Ekranı dışında yok artık diyeceğim bir yanı yok.

@23783 @ProfTech hocam konum var az önce başka konuyu görünce yazdım hemen yasak olduğunu bilmiyordum.

Bütçem maalesef 30k ya inmiş durumda ve bu fiyata iyi ekranlı gaming laptop aramak zorlayıcı gerçekten. Şu an baktıklarım bunlar

Sizce hangisi ya da başka hangi ürüne bakabilirim.

Aralarında alınabilecek tek model Nitro 5.

Bazı forumlarda çok sesli çalışıyor denmiş ve yorumlarında ışık sızması var denmiş ama aklımı karıştırdı onlar.
Nitro 5'in termal macunu kötü çünkü değişince buz kesiyor içi. Işık sızması yaşayan çok görmedim şahsen Nitro 5'te V15 kasalı Nitro 5'lerdir onlar bunun kasası V5.

Bir de dün Victus ve TUF arasındaki renl farkına bakarken dikkatimi çekti soldaki renkler beni işlerimde yanıltırmı acaba.

Nitro 5'in termal macunu kötü çünkü değişince buz kesiyor içi. Işık sızması yaşayan çok görmedim şahsen Nitro 5'te V15 kasalı Nitro 5'lerdir onlar bunun kasası v5.

Peki hocam alınca kendim içini açıp MX4 sürsem garanti dışı kalma gibi bir durum olur mu kendim açtığım için?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251027_023038_Gallery.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_20251027_023043_Gallery.webp
    1,9 MB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_20251027_023048_Gallery.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_20251027_023057_Gallery.webp
    1 MB · Görüntüleme: 30
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…