Fiyatından ve sunduğu saf performansa bakılarak genelde RX 9070 XT önerilecektir ancak benim önerim bütçe dahilinde alabileceğiniz en iyi NVIDIA ekran kartını almanız.
Tamamen kendi deneyimime göre önereceğim:
Bugün 3060 Ti ile Cyberpunk'ta DLSS'i denedim. DLAA/kalite/dengeli/performans modlarını tek tek denedim, DLAA ve kalitede çok iyi kalite sunuyor ve FPS de güzel. Asıl olay şu ki; performans modunda kötü bir kalite sunmasını bekliyordum ancak tam tersine sonuç mutlu etti, yani birisi söylemese grafik farkını hissetmem, öyle iyi sonuç.
Bunu RX 6600 ile FSR performans modunda denediğimde ise rezalet bir görüntü kalitesi elde etmiştim, kalite dışında bir şeye çekince oyun çamur gibi oluyor.
Yani forumlarda genellikle iki ekran kartının FPS karşılaştırması atılıp öneri yapılıyor ancak bence sadece buna bakılmamalı. Kendi gözlerimle net olarak deneyimledim, DLSS almış başını gitmiş ama FSR o kadar ilerlemedi. FSR 4 ve Redstone ile hatrı sayılır ilerleme var elbette ama destekleyen oyun sayısına bakmak lazım.
"Ne yapacağım DLSS'i, FSR'ı" derseniz de geleceğe yatırım der geçerim. Bunlar yokken kas gücü önemliydi ve kartın dönemi geçince çöp oluyordu, devir teknoloji devri ve bu teknoloji ile 2 nesil öncesinin orta segment kartıyla 2K'da 60 FPS üstü oyun oynuyorum. Alacağın kartın da geleceği önemli. AMD kart ile günü kurtarırsın.