Teşekkür ediyorum cevabınız için.
Genel kullanımım normal bir kullanım (Sosyal medya uygulamaları vs). Yani telefon özelinde oyunkolik birisi değilim. Tek oynadığım oyun pes mobile. O da günde 1 2 saat en fazla.
Ben bataryaya ve kameraya çok önem veririm. Kamera en azından ortalama veya ortalama üstü olmalı ki bir şeyi çektiğim zaman bu iyi çıkmış diyeyim.
Batarya konusu da zaten 5000 mah veya 700 mah özelinde değil ama sabah 8 9 da aldığım telefon akşam 6 7 lere kadar dayanmasını da isterim.
Yazılım olarak zaten xiaominin abartıldığı kadar iyi olduğunu düşünmüyorum çünkü telefon araştırırkende çok denk geldim, adamlar x8 proya 6500 mah koymuşlar ama kullanıcılar pili hızlı bitiyor diye şikayet ediyor.
Yine mi15t alayım dedim hadi bunda kameralar zaten çok iyi ancak 5500 mah pil özelinde çoğu kullanıcı 6 7 saatten fazla ekran süresi almadığını ve pililn hızlı gittiğini söylüyor.
Hal böyle olunca zaten 39kya f8 pro alsam ve içinde 8 elite işlemci de olsa, 6200 mah pil de olsa kuşkularım ve tereddütlerim var.
Samsung için yazılım günceleme işi de bence fazla abartılıyor. 6 7 sene a serisi bir telefona güncelleme gelse ne olacak ya da
s24fe ve s25fe gibi fe serisi modellere 6 sene güncelleme gelse ne olacak?
Donanım buna elverişli değil ki. İşlemci kurtarıyor olsun ama pil de ve genel optimize de 6 7 yılı çıkarmaz.
Bu sebeble hem 4900 mah pilden hemde 8/256 olmasından dolayı s25fe de eledim.
Aklımda düz honor 600 almak var ama bunda da 8 ram ve 256 gb hafıza. 8 ram işi kısa vadede sorun etmez ama 1 2 sene sonrası için sıkıntı olacak ve bu sebeble düz 600 de almak istemiyorum. 12 ramli olanları gelse direkt alırım da o da yok işte..
Oppo tarafında da fiyatlar pahalı bunda hemfikirim ancak yazılım konusunda ve optimize konusunda yerli yabancı forumlarda övülüyor.
Reno 14 işlemci olarak reno 15 den daha iyi ve 6k 7k daha ucuz.
Reno 14 de 6000 mah pil, 12/256 bileşen ve mediatek dimenst 8350 var. Fiyatı 30k
reno 15 de 6500 mah pil. 12/256 bileşen ve sd 7 gen 4 işlemci var. Fiyatı da 37k (indirimlerde)
Yazılım, stabilite ve genel akıcılık oppo da baya iyi gibi çünkü yt videolarında bakarken bile o stabilte ve akıcılığı hissettim.
Şuan beni ikilemde bırakan 3 durum var:
Ya 30kaya 1 sene eski model reno 14 alacağım ya da 37kya son model reno 15 alacağım.
Veya ikisinide görmezden gelip 39kya 12/512 poco f8 pro alacağım.
İşlemci net bir etken ve zaten f8 pro en iyilerden birisi piyasada. Ancak genel kamera kalitesi, yazılım ve stabilite olarak oppo sanki daha iyi gibi. Keza s25fe alacak olursam da yazıılım stabilite olarak iyi.
Yine de f8 pro için hani alıyım deneyeyim diyorum ama işte hala kararsızım
Biraz uzun oldu kusura bakmayım
Herkes gibi bende en f/p bir cihaz almak arayışındayım.