1 haftadır laptop arıyorum. HP Victus’ta hall sensörü sorunları var; Lenovo LOQ’larda anakart yanıyor; MSI’da ise ekran kartı watt’ı düşük diyorlar. Ne alacağımı şaşırdım, artık kafam çok karışık. Gündelik kullanımda sessiz olan, ekran kartı watt’ı düşük olmayan bir oyuncu laptopu arıyorum. Üniversite için alıyorum; arada oyun da oynarım. Önerilerinizi bekliyorum.
Kesinlikle öneririm, pil ömrü yüksek, performansı, donanımı, ekranı, hoparlörü, tasarımı çok iyi bir dizüstü. Bilinmedik markaların kalitesiz ve pahalı dizüstüleri yerine bunu alın daha iyi olur. "Abi Casper kötü ya." diyenlerin tek savunmaları olan eski nesillerdeki aşırı ısınma problemi falan da yok. Cyberpunk 2077'de dahi Ultra ayarlar, Ray Tracing, Path Tracing, DLSS vs. her şey açık şekilde şehir içinde ve kalabalık yerlerde bile 80-100 FPS arası FPS'ler aldım ve GPU/CPU sıcaklıkları ortalama 70-80 aralığında idi.
Tek tek sorularınızı cevaplayayım.
1- Lenovo LOQ modelde kronik değil ancak görenler var.
2- 40k bütçede sorunsuz 1TB cihaz bulmak zor. Bütçe biraz daha artarsa veya indirim dönemi denk gelirse ancak o şekilde alınabilir.
3- HP 15 modelleri ısınma sorunlu, ısınma yüzünden kasa çatlıyor.
Tek tek sorularınızı cevaplayayım.
1- Lenovo LOQ modelde kronik değil ancak görenler var.
2- 40k bütçede sorunsuz 1TB cihaz bulmak zor. Bütçe biraz daha artarsa veya indirim dönemi denk gelirse ancak o şekilde alınabilir.
3- HP 15 modelleri ısınma sorunlu, ısınma yüzünden kasa çatlıyor.
Rezalet bir model hocam. Isınma sorunlu bir kasa, soğutması yetersiz geliyor. Bir de yanlış hatırlamıyorsam ışık sızması yapıyordu, yanlışta olabilir.
Hocam attığınız cihaz 44K 1K daha çıkarsanız 4060 model laptop alırsınız zaten. Depolamaya çok takılmayın, daha sonradan yükseltme yapmak mümkün. Ancak donanım olarak yükseltme yapmanız pek mümkün değil.
Rezalet bir model hocam. Isınma sorunlu bir kasa, soğutması yetersiz geliyor. Bir de yanlış hatırlamıyorsam ışık sızması yapıyordu, yanlışta olabilir.
Hocam attığınız cihaz 44K 1K daha çıkarsanız 4060 model laptop alırsınız zaten. Depolamaya çok takılmayın, daha sonradan yükseltme yapmak mümkün. Ancak donanım olarak yükseltme yapmanız pek mümkün değil.
Hocam peki 44K bandında 1TB bir model önerir misiniz? Şu an yükseltme şansım yok açıkçası 44K'lık laptop da alırsam SSD alamam ve üniversiteye gideceğim için şu anlık 1TB lazım.