40.000 TL'ye ultrabook önerisi

Bütçe
40.000

shockedblackguy

Üstün
MacBook Air M4 almayı düşünüyorum ama şu ana kadar Windows kullandığım için kararsızım.
Eğitim indirimiyle beraber 40.000 TL oluyor M4 13 inç MacBook Air. Yani bu sebeple maksimum 40.000 TL bütçem var.
M2 MacBook Air de seçeneklerim arasında.
Oyun ve mühendislik programları için kullanmayacağım, yazılım ve ders için kullanacağım. Ekran, malzeme kalitesi, batarya önemli benim için. Bu fiyat bandında işlemci tarafında performans sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum günlük kullanımda.
Windows tarafında ne alınabilir? Şimdiden teşekkürler.

Windows tarafında alternatif bulursun, güç olarak daha iyisi çıkmaz bu bütçeye. Özellikle iPhone da kullanıyorsan M4 Air hayırlı olsun derim ben.

Huawei MateBook, ASUS Zenbook gibi modellere bakabilirsin.

Windows tarafında alternatif bulursun, güç olarak daha iyisi çıkmaz bu bütçeye. Özellikle iPhone da kullanıyorsan M4 Air hayırlı olsun derim ben.

Huawei MateBook, ASUS Zenbook gibi modellere bakabilirsin.
iPhone 11 kullanıyorum. 1-2 yıl sonra iPad de almayı düşünüyorum. Teşekkürler.

@shockedblackguy, ekosistemi çok iyi oluyor. iPhone'da kopyalayıp Mac'de yapıştırmak falan basit ama zevkli işler Telefondaki dosyalara ve fotoğraflara direkt erişim, Air Drop muhabbeti falan mutlu ediyor insanı. Bildiğim kadarıyla iPad'i de ikinci ekran olarak falan kullanabiliyorsun, kesin bilgi için araştırabilirsin.

M4 Air al geç,

Apple'dan genel anlamda haz etmeyen biri olarak bilgisayar konusunda rakipsiz oldugunu dusunuyorum sadece pil omruyle bile.

Sadece Windows'ta calisan muhendislik uygulamalariyla vs. isiniz yoksa ki yok demissiniz direkt MacBook alin gecin, pilde calisirken bile tam guc calisan canavar bi' alet kendisi.

En büyük tercih sebebim zaten pil ömrü ve pilde çalışırken tam performans verebilmesi, Windows tarafında en sinir olduğum şey bu eksiklikler.

43kya PTde M3 MacBook Pro 14 inç var. Bütçe çıkıyorsa onu al.
Linki var mı hocam?

En büyük tercih sebebim zaten pil ömrü ve pilde çalışırken tam performans verebilmesi, Windows tarafında en sinir olduğum şey bu eksiklikler.
Windows'larda ARM mimarisi daha yeni yeni oturmaya basladigi icin... Apple artik cok gelisti bu iste, Windows'un daha cok isi var.

Arkadasin dedigi MacBook Pro'yu da dusunun bu arada, daha premium bi' cihaz. Guncelleme omru olarak fark olmaz Pro serisi biraz daha fazla aliyor normalden zaten.

Linki var mı hocam?
Ama PT'ye baktim ben de goremedim.

Apple'dan genel anlamda haz etmeyen biri olarak bilgisayar konusunda rakipsiz oldugunu dusunuyorum sadece pil omruyle bile.
Tam olarak katılmıyorum. x86-64 Windows cihazlar bile 10 saat üstü pil ömrü verebiliyor artık ve performans olarak da yine pilde M3 Air'la kapışabiliyorlar rahatça. Windows laptoplardaki devasa pil büyük avantaj oluyor. Bknz. aşağıdaki video:

Yani 10 saat üstü verdikten sonra 12 olmuş, 15 olmuş, 17 olmuş çok da fark etmiyor artık. Bütün iş gününü kurtardıktan sonra evinde şarja takar çayını içersin

50.999'a bulabildim ama teşhir ürünüymüş. Pro'lar çok pahalı. Çok büyük ihtimal M4 Air alacağım, bütçe çıkmazsa M2 Air.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…