40 günde TYT fizik, kimya ve edebiyatın temeli atılabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ratchet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 178
  • Etiketler Etiketler
    tyt

Ratchet

Yetkin
Matematik, fizik, kimya ve edebiyat 40 günde temellerimi iyi bir şekilde atabilir miyim? 9 ve 10 pek iyi geçmedi ve 11'e başlarken bu önemli derslerin iyi geçmesini istiyorum. Anlamak istiyorum. Yapılabilir bir şey mi sizce? Günlük 6-8 saat çalışmayı düşünüyorum.

Evet atabilirsiniz. Konuyu iyice anladıktan sonra bol bol soru çözün. Daha sonra yapamadığınız soruları kontrol edin ve belirli aralıklarla tekrar çözün.

Sanırım eşit ağırlık bölümünü seçtin, fizik ve kimyadan ziyade Türkçe ve matematiğe ağırlık vermeni öneririm.

Eşir ağırlık seçmedim. Dil alanını seçtim. İngilizce bayağı basit olduğu için boş zamanım çok olacak ve baskı altında olamdığım için de çok daha rahat olacağım. Bu arada yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. İyi akşamlar.(dil alanını seçmemin sebebi yüzde ellisi kimya hocama ait.)

Edebiyat yazdığın için Eşit Ağırlık sandım, dil olduğu için dediğin gibi İngilizce dışında ders olmadığından daha rahat olursun, diğer alanlarda TYT temelinin olması da şart oluyor. Daha önünde 2 sene var, fen dersleri kolay hallediliyor, 12'ye geçeceğin yaz da halledebilirsin. Bence matematik, geometri, Türkçe üçlüsüne ağırlık vermen iyi olur.

Hmm...mantıklı aslında ama kimyam cidden yerlerde. Belki onun dışında biyolojiyi falan bırakırım da 12'ye. Ama kimyayı bırakamam. Anlamam lazım cidden onutürkçe, matematik, geometriye de ağırlık vereceğim. Özellikle paragraf çözmek ana hedeflerimden biri. Teşekkür ederim gene de.

Hiçbir şeyi bırakma. Bu yaz çok rahat TYT fen TYT Türkçe bitirip matematik ve geometride iyi yere gelirsin.

Türkçe ve Matematik ikilisi 80 sorudan oluştuğundan önce oradaki netleri kapmak daha mantıklı. Matematikte de özellikle hem matematik hem geometri kısmını paralel götürmen iyi olur çünkü geometri bir çok kişinin kanayan yarası. Bol soru görerek, bol pratik yaparak ancak sağlam şekilde oturabiliyor. Türkçe içinse dil bilgisi çalışması ve 20 paragraf (fazlası sıkar ve gereksiz olur) kafi gibi.

Hepininizin değerli önerilerinizi dikkate alacağım. Kaynakları belirledim. Yarın gidip sizin belirlediğiniz yollar ile birlikte başlayacağım. Sağlıcakla kalın ve teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…