4060 laptop almak ne kadar mantıklı?

5330

Deneyimli
VRAM'dan dolayı soruyorum. 4070 laptopta da 8 GB VRAM var. Tabii 4070 almaya param yetmez pek ancak Max 33 35k bütçe ile almak ne kadar mantıklı olur.

Yazılımla ilgileniyorum, tabii ara sıra hikayeli oyunlar ve CS:GO falan oynuyorum. Şu an RX6700'lü bir sistemim var fazlasıyla işimi görüyor ancak Hogwarts Legacy gibi 1080Q de 9.6 GB VRAM kullanan oyunlarda ve gelecekte çıkan oyunlarda sorun yaşar mıyım? Ara sıra topaz aıden render alıyorum.

Laptop istememin asıl sebebi masaüstü PC'de belim boynum ağrıyor, hep aynı odada çalışmak çok sıkıcı oluyor, arada salonda bazen kütüphanede falan çalışmak istiyorum. Tam olarak karar vermedim alacağıma ancak almak istesem bir 3 ay sürer diye düşünüyorum almam.

VRAM bakimindan maalesef pek uzun omurlu olmayacak, ben de elim gitmeyerek mecburiyetten Lenovo LOQ 15IRH8 RTX 4060 aldim. Daha yuksek VRAM bulunduran bir alternatif olsa direkt onu tercih ederdim.

Tabii ne kadar ekmek, o kadar kofte. Piyasa boyle isliyor. 35K'ye 4060 var anca. Veya 2. ele yonelirsen bir ihtimal zorlayarak arada 3080 falan bulunduran bir laptop denk getirebilirsin.

Bana kalırsa o bütçeyle alıcağın laptop zaten 1080p oynatacak sana ve %15'lik fiyat farkına değmez. Evde zaten bir sistemin var mış, laptop için yüksek meblağlar harcamak seni üzebilir çünkü alıcağın performans farkına değmez 6700XT güzel bir kart. İyi forumlar.

NOT: Laptop alma demiyorum sadece yüksek bir kart almak aradaki fiyat farkına değmez.

Çok kararsızım siz oyun oynayan bir yazılımcı olsaydınız tercihiniz ne olurdu peki merak ettim.

4060 tercih ederdim, 1080P'de 4070'ten tam verim alamayız zaten. İyi sosyaller.

Hayır laptop ekran kartından bahsetmiyorum laptop ve masaüstü konusunda kararsız kaldım zaten masaüstü bilgisayarım var.

Laptop alırsam zaten 4060 alacağım ama alınmaz diyorsanız masaüstünde kalıp 2K ya upgarade edip DDR5 geçerim herhalde.

3050M ile Cyberpunk oynadıysam bence 4060-4070 gayet yeterli video bellek konusunda. Ekranı QHD değilse laptopun yetecektir.

Laptopun mobil olması önemli bir etken, kütüphanede, okula/kursa gidiyorsan okulda birçok yerde daha fazla faydası dokunur. Laptop üzmez.

3050M ile Cyberpunk oynadıysam bence 4060-4070 gayet yeterli video bellek konusunda. Ekranı QHD değilse laptopun yetecektir.

Laptopun mobil olması önemli bir etken, kütüphanede, okula/kursa gidiyorsan okulda birçok yerde daha fazla faydası dokunur. Laptop üzmez.

O zaman laptop alıyorum bazen başım ağrıyor aynı odada tıkalı kalınca çalışamıyorum hiç sonuçta oyun mu önemli benim geleceğimmi derslerime daha çok çalışayım daha iyi değil mi?

4060 1080p de her oyunda bayağı iyi, işlemci fark eder mi bilmem ama 14500hx

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…