4060 Ti için işlemci önerisi

CPU gücü için Intel, grafik kartı gücü için Nvidia tercih edilir diyerek kısa keselim.
Kimin neyden ne beklentisi olduğu belli olmuyor.

CPU gücü için Intel, grafik kartı gücü için Nvidia tercih edilir diyerek kısa keselim.
Kimin neyden ne beklentisi olduğu belli olmuyor.
Ya şimdi günümüzde GPU, bildiğim kadarıyla CPU'ya göre daha hızlı render konusunda. Ha dersen bu CPU'yu kullanırsan, GPU daha iyi render sonucu üretir (hani a işlemcisi x gpu ile 30 fps, b işlemcisi x gpu ile 60 fps veririr gibi) ise orasını bilemem.

İşlemci çekirdek sayısı, mimarisi, frekans değeri gibi cart curt şeyler de render alınan ögeye göre farklı süreler sunuyor.
Biz normal kullanıcıyız, profesyonel iş yapmayacağımız için olayın altını üstünü kurcalamaya fazla gerek yok.

Ya peki Ryzen 5 5700X alsam daha iyi olmaz mı? B450M S2H ile de uyumlu galiba.

Niye bir iki kişi hariç kimse 5600'ün 4060 Ti için fazla fazla yeterli olduğunu söylememiş ki. @4142 Eğer anakart ve RAM değiştirmeyecekseniz 5600 alın fazla fazla yeterli.

Biraz açar mısınız hocam bu konuyu? Yeni soket derken...
7500F alırsanız şu an ki anakartınıza takamazsınız. 7. ve sonraki nesillerin anakartları farklı.

Onu biliyorum. AM5 soket. İşte pahalıya patlar, sonradan düşününce anladım. En iyisi ucuza 5600 almak.

Biraz açar mısınız hocam bu konuyu? Yeni soket derken...
Mevcut anakartına 7500, 7700, 13400, 14600 gibi AM5-DDR5 işlemcileri takamıyorsun.
AM4'te kalmaya niyetliysen anakartınla uyumlu işlemci tercih edebilirsin.

Mevcut anakartına 7500, 7700, 13400, 14600 gibi AM5-DDR5 işlemcileri takamıyorsun.
AM4'te kalmaya niyetliysen anakartınla uyumlu işlemci tercih edebilirsin.
Evet onu biliyorum. Ben sandım ki AM4 içinde başka bir şeyden bahsettiniz. DDR5'e geçmek pahalıya patlar bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…