Çözüldü 4070 & R5 5600X sistemde Cyberpunk 2077 kasma hissi ve anlık FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

atakan

Yetkin
Cyberpunk oynuyordum, beni açık dünyaya salınca direkt evden çıktığım an kasma hissiyatı var ve kafamı çevirdiğim an FPS düşüyor. 120'den 50'leri bile görüyor bazen ve oyundayken %50 GPU kullanımı ve %60 CPU kullanımı oluyor. Bu DLSS açık olduğu ve birkaç ayar düsük de olduğu için oluyor ama yine bir sorun olur mu? DLSS kapayınca da ve birkaç ayarı fulleyince de düsük FPS oluyor ama GPU kullanımı artıyor ve CPU kullanımı düsüyor. Test videolarına baktım, FPS düsmüyor kimsede. Önerebileceğiniz bir şey var mı? FPS sabitleme vb. Sistemim: 4070, 5600X, 16 GB RAM, 270 Hz Monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@atakan Videonuzu izledim, her şey normal gözüküyor. Kafanıza takacak bir durum yok. Sorun çözülmüş ancak işlemcinizin ısısı biraz fazla. Bunun için başka bir konu açın bence. Benim soğutma konusunda pek bir bilgim yok maalesef.
Ekran kartı ayarlarını yükseltip deneyebilir misin? Tabii 1080p de oynuyorsan.

Oyun ayarlarından mı?

Frame generation da yok bende nasıl açılıyor biliyor musunuz internette birkaç seyi denedim olmadı.

Son düzenleme:
Oyun ayarlarından mı?

Frame generation da yok bende nasıl açılıyor biliyor musunuz internette birkaç seyi denedim olmadı.

Evet oyun ayarlarından.

Hocam ilk sıcaklıklara bakın AIDA64 ve FurMark ile orada bir sorun yoksa disklerinizi test edin.
Onun dışında 5600X 1080p de tam performans veremez diye biliyorum. (R5 5600X ile RTX 4070 darboğaz yapar mı?)
Bir de işlemciyi stok fan ile mi kullanıyorsunuz?

Stok fan ile kullanıyorum. biraz önce ayarları yükseltmeyi denedim 90-140 arasında geziyordu FPS çok nadir hatta hiç düşmedi FPS, frame generation u açabilirsem daha da iyi olacak darboğaz konusunda da darboğaz az oluyor donma FPS düşmesi gibi seyler olmuyor, Cyberpunk'da DLSS açtığım için GPU kullanımı %50 %60 civarlarında oluyor CPU da %60 civarlarında oluyor bu durumda darboğaz oluyor mu bilmiyorum DLSS kapayınca darboğaz olmuyor bile ama DLSS ile oyunum çok daha akıcı oluyor şu an bir tek frame generation ı açmayı bulmam lazım.

@atakan videoda gösteriyor sizde ayar hiç mi yok yoksa açamıyor musunuz?
NVIDIA kullanmadığım için bilmiyorum ama sürücünüz güncel olmadığı için fg ayarı çıkmıyor olabilir.
Windows Ayarları'nda Donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasının etkinleştirildiğinden emin olun.
yazıyor internette videonun "windows" kısmında gösteriyor nasıl açabileceğini.

İşlemcinizin stok fanı yetersiz kalabilir HWMonitor gibi uygulamalar kullanarak sıcaklık değerlerinizi oyunda veya testlerde ölçün 80'ün üstüne çıkıyorsa ve fan-macun yeniyse yeni fan almaya bakın FPS düşmesi yemenizi sağlar yüksek sıcaklık değerleri.

Driverlarinizi güncelleyin, başka oyunlarda sorun var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende ayar hiç yok Windows'tan GPU zamanlayıcıyı kapadım açtım aynı hala görünmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…