Bende de %45 NTSC VA ve %99 sRGB IPS var, VA resmen çamur gibi. Panel kalitesi çok çok önemli. Miniled ve microled panellerin yaygınlaşınca görüntü kalitesini üst seviyelere taşıyacakları söyleniyor sağda solda ama bu konu hakkında teknik bir bilgim yok. Konuya da yardımcı olamadım zaten, gidiyorum.
Siyah derinliği için renk gamutundan ziyade contrast değeri önemli sanırım. OLED'lerin sonsuz, VA'larin yüksek, IPS'ler de genelde düşük oluyor. Bir de ışık sızması varsa iyice berbat oluyor siyahlar.
Hakikatten şaka gibi ya. Bunca zaman hiç kimse bu olaydan bahsetmedi ilk defa burada mı açıklanıyor yani. Gerçek siyah renk ve karanlık ton için LCD almayacağız, OLED monitör bakacağız o zaman. Televizyonlarda karanlık sahneler yine iyi ama @Bold Pilot monitöre gelince niye böyle bir şey oluyor acaba. Bir de laptop ta IPS monitör de ama monitörüm niye daha kötü? Bunu da merak ediyorum.
TV de IPS değil VA ağırlıklı kullanılıyor. Yüksek ihtimal kullandığınız TV de VA paneldir. O yüzden. Siyah için LCD paneller arasında en iyisi VA panel. Ne kadar yüksek kontrast= o kadar iyi siyah tekdüzelik.
Siyah derinliği için renk gamutundan ziyade contrast değeri önemli sanırım. OLED'lerin sonsuz, VA'larin yüksek, IPS'ler de genelde düşük oluyor. Bir de ışık sızması varsa iyice berbat oluyor siyahlar.
The MSI G274QPF-QD is a 27-inch, 1440p budget gaming monitor. It's one of many monitors in the budget gaming category, including the Dell G2724D. As part of MSI'...