4K OLED vs 2K OLED

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Axos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 330
  • Etiketler Etiketler
    oled

Axos

Becerikli
Arkadaşlar bende 5070 Ti & R7 78003XD'li bir sistem var. Maksadım normalde oyunları 2K'da Ray Tracing'li bir şekilde akıcı olarak oynamaktı fakat şimdi OLED monitör alacagım. Sizce 2K OLED mi alalayım yoksa 4K OLED mi? 4K OLED alırsam sanki performans olarak çok kaybım olacak ve memnun olmayacakmışım ve param boşa gidecekmiş gibi hissediyorum, önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada benim için birincil kriter Hz alışması. Gözün 180 Hz alıştıysa 144 kasıyor gibi geliyor. Çözünürlük isterse 8K olsun. Ben şahsen bunu engellemek için 144 Hz'den 240 falan asla geçmem. En fazla 180 Hz geçerim. Onla da uzun yıllar kullandıktan sonra 240 geçerim. Teknolojiye para yetişmiyor. Haddinden hızlı ilerliyor. O yüzden ben her şeyi 2K ultra yüksek FPS istesem Hz yüksek 2K alırım. O kart için 2K 180 Hz falan bence.

Compatitive oyunlarda sıkıntı çıkarır CS2, Valorant, PUBG vs, ama RDR2, Cyberpunk 4K'da çok rahat akıcı oynarsın.

Pekı bende LG'nin 27 inc 165 Hz 2K nano IPS monitörü var. Gercekten OLED bu neymiş be dedirtiyor mu? Hikayeli oyun agırlıklı oynuyorum

Compatitive oyunlarda sıkıntı çıkarır CS2, Valorant, PUBG vs, ama RDR2, Cyberpunk 4K'da çok rahat akıcı oynarsın.

Cyberpunk'ı baz almayın artık. Bir de eskidi. Alan wake 2 falan neyse de. Maxed out yapıp RT de fullerse 4K yemez ilerisi için ve 150 FPS üstü.

Pekı bende LG'nin 27 inc 165 Hz 2K nano IPS monitörü var. Gercekten OLED bu neymiş be dedirtiyor mu? Hikayeli oyun agırlıklı oynuyorum

Dedirtir. Bakma fark o kadar yok diyenlere. O farkı anca miniLED ve OLED TV'lerde zor farkedersin. OLED, VA'nın yanında bile farkediliyorken IPS ile arasında uçurum var.

Cyberpunk'ı baz almayın artık. Bir de eskidi. Alan Wake 2 falan neyse de. Maxed out yapıp RT de fullerse 4K yemez ilerisi için ve 150 FPS üstü.

Dedirtir. Bakma fark o kadar yok diyenlere.

Samsung'un Odyssey monitörlerinden dusunuyorum OLED için. Fiyatları da makul geliyor. Pişman eder mi?

@Axos etmez. 4K al bence. Çözünürlük farkı belirli oluyor bayağı.

Samsung'un Odyssey monitörlerinden dusunuyorum OLED için. Fiyatları da makul geliyor. Pişman eder mi?

Model karşılaştırmalarını incele. Onlar hakkında ezbere konuşamam. OLED her zaman hassas cihazlardır. En tepede ASUS'un monitörleri var şu an.

Dedirtiyor. Özellikle film ve hikaye oyunlarda görüntü bambaşka oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…