5.000-6.000 TL arası hasarlı laptop için monitör ve kablo önerisi

Bütçe
5 - 6 bin TL
Hayır monitör sadece görüntü veren bir aracı laptopun sundugu Hz neyse onun verir.
Tamam da laptopun ekranı da sadece görüntü veren bir araç. Laptopun sunduğu Hz ekrana göre oluyor, laptopun bir parçası sadece. Net bilgi mi bu? Laptopu normalde 60 Hz, 180 Hz monitör de alsa 60 Hz mi kullanabilecek?

Tamam da laptopun ekranı da sadece görüntü veren bir araç. Laptopun sunduğu Hz ekrana göre oluyor, laptopun bir parçası sadece. Net bilgi mi bu? Laptopu normalde 60 Hz, 180 Hz monitör de alsa 60 Hz mi kullanabilecek?

Dostum inanmıyorsan git yapay zekaya sor YouTube'da videoları izle mantık bu.

İnanıp inanmamak değil, teyit etmeye çalışıyorum. Kaynak bırakabilir misiniz mantığını anlamam açısından?

Bunu ChatGPT diyor.
Eğer Laptop'unuz 60Hz destekliyorsa ve monitörünüz 144Hz ise, laptop'unuzun çıkış hızı en fazla 60Hz olacaktır. Yani, laptopun ekran kartı yalnızca 60Hz sinyal gönderebilir, bu nedenle monitör 144Hz özelliklerini kullanamayacak ve görüntü 60Hz hızında gösterilecektir.

Ancak, Laptop'unuz 144Hz destekleyen bir ekran kartına sahipse ve uygun bir bağlantı (örneğin HDMI 2.0 veya DisplayPort) kullanıyorsanız, 144Hz'e ulaşabilirsiniz. Bunun için laptop'unuzun hem ekran kartı hem de bağlantı portları 144Hz'yi desteklemesi gerekiyor.

Bağlantı portu destekliyor, ekran kartının destekleyip desteklemediği nasıl anlaşılır; GTX 1650 var?

Bağlantı portu destekliyor, ekran kartının destekleyip desteklemediği nasıl anlaşılır; GTX 1650 var?

Masaüstünde sağ tikla görüntü ayarları gir gelişmiş görüntü ayarlarina bas yenileme hizi en son neyse gözükür orada.

O dahili ekranın desteklediği Hz, o 60 işte. Ekran kartının desteklediği Hz derken ne demek istemiş GPT, ayrı bir şey olsa gerek.

Dostum ekran kartını desteklediği Hz orada yazar zaten neden bu kadar inkarcı olmayı seçiyorsun.

Dostum ekran kartını desteklediği Hz orada yazar zaten neden bu kadar inkarcı olmayı seçiyorsun.
İnkarcı olmayı seçmiyorum, nedeniyle kendi fikrimi belirtiyorum olayı tam olarak anlamak için. GTX 1650 ekran kartlı 120 Hz olan laptoplar da var, o laptopta orada 120 yazacak örneğin.

Bu arada düşündüğüm kadarıyla yansıtma ayarlarından sadece ikinci ekran seçildiğinde laptopun dahili ekranı ile bağımlılığı kalmıyor ve bağlayacağımız monitörde HDMI sürümünün desteklediği kadar Hz kullanabiliyoruz. Dediğiniz olay Yinele modu ile kullanımda geçerli olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…