Rehber 5.000 TL ve altı her bütçeye göre ekran kartı önerisi (2025 Mayıs)

Öncelikle hepinize merhabalar, bu makalemde sizlere 2025 Mayıs itibariyle 2. el ve sıfır karışık hem AMD hem de NVIDIA ekran kartı önerilerimi yapmak istiyorum. Piyasa araştırmalarını iyice yaptığımı ve mantıklı önerilerde bulunduğumu düşünüyorum, her insan gibi benim de hatalarım olabilir bunu da unutmayın

Dilerseniz önerilerimize başlayalım efendim...

5000 TL'YE KADAR EKRAN KARTI ÖNERİLERİ

Öncelikle 1000 TL'ye kadar olan ekran kartlarına bir bakalım. Bu bütçede sıfır ekran kartı ne yazık ki bulamıyoruz, hatta 10K'ya kadar sıfır ekran kartı önerisinde bulunamayacağım.

AMD olarak R9 280X gibi modeller pazarlıkla 1000 TL civarına düşürülebilir, veya bir ihtimal miningden harap ve bitap düşmüş RX 470 bulunabilir.
NVIDIA olarak ise GTX 750 / GT 1030 gibi modeller bulunabilir.

Sonrasında ise bütçemizi biraz daha yükseltip 1500 TL seviyesine çekelim. Bu bütçede asıl önerim bütçeyi biraz daha arttırmak. Ancak yine de bu seviyede aşağıdaki modelleri tercih edebilirsiniz.

AMD olarak RX 570 4 GB veya belki RX 480 4 GB falan bulunabilir.
NVIDIA olarak ise belki GTX 1050 falan bulunabilir, ancak bulursanız GTX 960 4GB modelini alın derim.

Sıra geldi 2000 TL bütçeye. Aramızdan bir çok kişinin AMD olarak önereceğim kartı tahmin edebileceğini düşünüyorum...

AMD olarak RX 580 8 GB. Başka alternatif aramayın, yapıştırın gitsin. Kral karttır.
NVIDIA olarak ise GTX 970 4 GB bulunabilir. Normalde bu bütçede GTX 1060 6 GB önerirdim ancak 2000 TL civarına hep 3 GB modelleri kalmış, seçim sizin.

2500 TL'ye çıkarsak aslında pek bir şey değişmiyor çünkü bu bütçede de çok fazla seçeneğimiz yok.

AMD olarak RX 580 8 GB, belki de RX 590 / RX 5500 XT 8 GB bulunursa alınabilir.
NVIDIA olarak ise GTX 1060 6 GB. Bi' umut GTX 1660 / GTX 1070 falan bakılabilir.

Geldik 3000 TL'ye. Bu bütçede kart arıyorsanız bi' 500 TL daha arttırmanızı önereceğim. Ancak yine de önerilerimi esirgemek istemiyorum.

AMD olarak RX 590 alabilirsiniz, pek de alternatif yok zaten.
NVIDIA olarak ise GTX 1070 bulabilirseniz alın, bulamazsanız da almayın. Belki üstteki önerimde dediğim gibi GTX 1660 falan da bulunabilir.

3500 TL'ye gayet iyi önerilerim var. Özellikle de AMD tarafında.

AMD olarak pazarlıkla RX 5600 XT alabilirsiniz. RTX 2060 ile benzer performans sunuyor ve daha ucuz.
NVIDIA olarak ise GTX 1660 veya uyguna bulursanız GTX 1660 Super/Ti alabilirsiniz.

Şimdi işler ciddiye biniyor, 4000 TL'ye geldik. Normalde bu bütçede 1-2 ay öncesine kadar bas bas bağırırdım RX 6600 diye ama ekran kartları bu kadar kısa sürede öyle fırladı ki...

AMD olarak RX 5700 bulabilirseniz alın, bulamazsanız da bütçeyi biraz arttırmanızı öneririm.
NVIDIA olarak ise GTX 1080 bulabilirsiniz. Veya pazarlıkla falan ucuza RTX 2060 da bulabilirseniz onu da alabilirsiniz.

Bütçeyi biraz daha arttırıp 4500 TL'ye çıkarabilirseniz bu iki kartı düşünebilirsiniz.

AMD olarak pazarlıkla RX 5700 XT bulabilirsiniz, RTX 3060 civarında performans sunuyor.
NVIDIA olarak ise RTX 2060 alabilirsiniz.

Bu rehberde son olarak 5000 TL sınırında ekran kartı önermek istiyorum.

AMD olarak RX 6600 bulabilirseniz hemen alın. Dediğim gibi, 4000 TL civarındaydı bu kart, şimdi ise genelde 5500'e falan koymuşlar...
NVIDIA olarak ise RTX 2060 Super alın. Hatta RX 6600'den daha ucuza bile bulunabiliyor, bu ikisi arasında fiyatı göz önüne alarak 2060S öneriyorum.

Bu rehberim bu kadardı, eğer beklediğim ilgiyi görürse önümüzdeki birkaç gün içerisinde de 5-10 bin TL arası bütçeye rehber hazırlamayı düşünüyorum. Eleştiri ve önerileriniz için sadece beğenmedim atmak yerine yorumları da kullanırsanız sevinirim

GT 1030 yazısını gorunce ranzanın rafında kendisiyle bakıstım ufaktan.

5 bine 1080Ti da bulabilirseniz iyi olur. Tavsiye ederim. 2070 de ucundan zorlanır çingen pazarlığıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…