5.000 TL'ye CS2 için düzenli olarak firmware güncellemesi alan modem önerisi

Bütçe
5.000 TL

MAH0A

Bilgin
Evde kullanacağım, 1000 Mbps desteklemesi lazım. QoS ve SQM ayarlarını yapabilen cihaz olmalı. Düzenli olarak güncelleme alabilmeli. Ev içerisinde aile ile birlikte kullanılacak ama benim için CS2 FACEIT sunucu kararlılığı önemli. Wi-Fi olarak en az 7-8 cihaz bağlanacak. Wi-Fi sürümü çok önemli değil açıkçası, Wi-Fi 6 falan yeterli gibi düşünüyoruz. Tüm odalara yetebilecek bir kapsam sağlayabilmeli. Bütün bunları sorunsuz olarak taşıyabilmesi önemli. Antalya Superonline Fiber ISS kullanmaktayız. Bütün bu özellikleri sağlayabilecek en ucuz modem/router önerilerinize açığım. Bütçe 5000 diye belirtiyorum ama daha ucuz ürünler daha mutlu edecektir. Premium bir arayışım yok. Turkcell'in kutusundan daha iyi performans verebilen ve bir nebze ayar yapabildiğimiz bir cihaz olması yeterli.

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok memnunum. Hız kuralları dahil hepsini yapabiliyorsun. Benim evdekiler sadece 25 mbps bağlantı kullanıyor. Yukarısına çıkamıyorlar. Haliyle ping olmuyor.

Bence de Keenetic Hopper, ben de kullanıyorum; QoS ayarları mükemmel yapıyor interneti.

Amazon.com.tr

https://www.amazon.com.tr/Keenetic-Ebeveyn-Kontrol-4x1Gbit-KN-3610/dp/B0C28H8KJK/ref=sr_1_7?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&sr=8-7

Bu ikisi de olur bütçenize göre.

Bu arada CS2 ve Faceit için en ideal internet sağlayıcı Türknet, bilginiz olsun. Yurtdışı çıkışları en iyi İSS şu an onlar. Sonrasında TTnet ve en son Süperonline geliyor. TTnet altyapısı mevcut ise fiber Türknet VAE üzerinden TTnet altyapısından 1000-50 paketini alın derim. Ping değerleriniz ciddi oranda düşer. Ya da 2. bir hat olarak alın, bir deneyin 1 ay. Eğer bu kadar önemli ise CS ping ve internet kalitesi.

Son düzenleme:
Hocam babam erkenden taahhüt yenilediği için Superonline ile devam edeceğiz. Mevcut durumu iyileştirmeye çalışıyorum. CS2 Faceit en yoğun saatlerde ping 65-70 , normal saatlerde 60-65 aralığında.

Attıklarınızın farkı nedir?

Ucuz olan bir eski sürüm, AX1800; pahalı olan AX3000 de yeni kasası, Wi-Fi hızı AX3000'de daha yüksek. Ev kalabalık ise ve iyi bir Wi-Fi ağı da istersen, AX3000 daha mantıklı olur; ama sakin, sadece ben kullanacağım diyorsan, AX1800 daha mantıklı. Ben de AX1800 var, 2 yıldır kullanıyorum, 140 m² dubleks evde oturuyorum. Girişe, evin tam ortasına, tavana yakın bir yere yerleştirdim; bütün evin Wi-Fi ağı full çekiyor. PC'ye de kablo ile bağladım, 25 ile 45 arası ping alıyorum CS2'de ama TürkNet altyapısındayım ve İstanbul'dayım.

Peki modem değişimi sonrasında ping değişiminiz ne kadar değişti?

Peki modem değişimi sonrasında ping değişiminiz ne kadar değişti?

Modemden sonra Türknet'ten pinglerim çok düştü. Keenetic ile QoS ayarı yaptım, mermiler daha stabil ve paket kayıpları çok yok gibi artık. Bu modem ile ping düşüremezsin, sadece olan internetini daha stabil hale çevirebilirsin. Kaç kişi aynı anda kullanırsa kullansın sorun yaşamazsın oyunda. Ping patlaması, paket kaybı vs.

Stabil kalması bile önemli hocam, teşekkür ederim. Önceki ISS neydi sizin?

Stabil kalması bile önemli hocam, teşekkür ederim. Önceki ISS neydi sizin?
TTnet'di önceki, hatta bir arada 2. internet olarak Türksat da aldım ama en kötü alt yapı onlarda. Şu anda 2018'den beri Türknet'teyim. TTnet altyapısı olsa bile pingim Türknet pingi çünkü yurt dışı çıkışları Türknet'e yönlendiriliyor. O yüzden sana da önerdim, Gigafiber yoksa TTnet altyapısından Türknet al, ciddi ping düşer diye.

Hocam 1000MBPS'de kusursuz bufferbloat istiyorsanız mini PC almanız lazım ama sansüronline kullandığınız için o topa girmenize gerek yok istediğiniz kadar uğraşın kusursuz bufferbloat yapamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…