5.000 TL'ye kadar OpenWRT + Zapret uyumlu router önerisi

Bütçe
₺5.000
Merhabalar.

Superonline 1000 Mbps kullanıcısıyım. Sansürlerine tahammül edebiliyordum fakat Stremio uygulamasını kullanamıyorum, sürekli yükleniyorda kalıyor. Mecburen OpenWRT + Zapret çözümüne gitmeliyim. Taahhüt olduğu için iptal edemiyorum, bu yüzden ihtiyacıma yönelik yeni bir router satın almalıyım. Hangi marka-model tercih etmeliyim sizce? İnternet hızı 1000 Mbps kablosuzda da çok fazla kayıp olmamalı. Aynı zamanda OpenWRT + Zapret kurmam gerekiyor. Bütçe maksimum 5.000 TL.

Not : Kullanıcı adını ve şifreyi kırdım onlara erişimim var ( müşteri hizmetleri vermiyor ) wifi 5 eski routerla denedim internete eriştim.

Not 2 : Ev çok büyük değil çok fazla menzil kapasitesine ihtiyacım yok. İhtiyacımı görecek ürün yeterli. Ekstra VPN vesaire de kullanmayacağım sansür kalksın yeterli.

Son düzenleme:
Ana hedef Stremio kullanmaksa Real Debrid aboneliğinin daha iyi bir fikir olacağını düşünüyorum.

Xiaomi AX3000T ya da Mercusys MR90X alabilirsin eğer SQM kullanmak gibi bir niyetin varsa 1000 Mbit hızda Intel işlemcili bir mini PC routera ihtiyacın var.

Ana hedef Stremio kullanmaksa Real Debrid aboneliğinin daha iyi bir fikir olacağını düşünüyorum.
Abonelik var zaten fakat Superonline kısıtlamasından dolayı kullanamıyorum. Başka adreste yine Superonline vdsl 100mb kullanıyorum kendi modemleriyle sorunsuz kullanıyorum fakat fiber 1000mb olunca hiçbir şey açılmıyor.

Xiaomi AX3000T ya da Mercusys MR90X alabilirsin eğer SQM kullanmak gibi bir niyetin varsa 1000 Mbit hızda Intel işlemcili bir mini PC routera ihtiyacın var.
Teşekkürler, sqm bana ne gibi avantajı olur acaba? Derdim stremio ve en fazla Discord olur dediğim gibi…

Şu anda halihazırda kullandığın düzende ONT cihazın modem içinde dahili olanlardan mı yoksa ayrı bir ONT var mı bağlantında? Eğer dahili ise öncelikle Superonline ile iletişime geçip ayrı bir ONT cihazı ve router kurulumu için değişim yaptırmak zorundasın aksi halde router değiştiremezsin. Ben de Superonline 1000/50 kullanıyorum Keenetic hopper KN-3811 kullanıyorum zapret kurulumunu da bunun üzerine yaptım sorunsuz kullanıyorum.

ONT cihazım ayrı ondan yeni router’a bağlantı yapacağım.

Bufferbloat sorunun varsa onu çözmene yarar ama yoksa Xiaomi AX3000T bile senin için yeterli olur.

Keenetic ürünleri OpenWRT'nin opkg paket dağıtıcısını ve bu sayede zapret vb bir sürü OpenWRT paketlerini destekliyor. Bunu da paylaşmak istedim.

Teşekkürler sonuç olarak keenetic mi almalıyım eğer öyleyse Titan modelini gördüm hangi modeli almalıyım? Veya AX3000T - MR90X’mi almalıyım? 3 seçeneğim var.

Aynı zamanda keenetic ürünleri ile bufferbloat sorununu çözebilir miyim?

KeeneticOS ile zapret kullanan bir sürü kişi var. Yani beklenmedik bir kurulum değil.

Aynı zamanda keenetic ürünleri ile bufferbloat sorununu çözebilir miyim?
SuperOnline 1000 Mbps, Keenetic Hero ve Huawei GPON SFP ile aldığım bufferbloat sonucu böyleydi.

Burada önemli olan kısım Download Active ve Upload Active. Bunları sıfıra yaklaştırmak lazım. Unloaded sonucu ve A skoru için yapabilecek bir şey yok. Çünkü bufferbloat testi Cloudflare server'larına bağlanıyor. Cloudflare ise maalesef Turkcell'de İstanbul sunucularına bağlanamıyor. Engelliyorlar. Frankfurt'a bağlanıyor.

Tavsiye vermem gerekirse Keenetic Hero'nun iki çekirdeği 1000 Mbps hızda QoS SQM yapmaya bence biraz zayıf kalıyor. En az dört çekirdekli bir router almanızı tavsiye ederim. Ne kadar fazla çekirdek ve güçlü işlemci, o kadar iyi bufferbloat sonucu demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…