Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Arkadaşlar bir monitör alacağım, maksimum bütçem 5.000 TL. Gönlüm 27 inç'ten yana ama araştırdıkça seçenekler arasında fena halde kayboldum, kafam allak bullak oldu.
Olay şu, çok sık olmasa da CS2, FC 25 ve FM24 oyunlarını oynuyorum, üstüne bir de deli gibi maç izliyorum. Yani monitör sadece oyun için değil, sıkı bir yayın performansı da vermeli.
Aklımda bir model var ama bir türlü son kararı veremiyorum:
Philips Evnia 27" (180Hz): Maç olayı yüzünden bu acayip aklıma yattı. Philips'in TV tecrübesi vardır, renkleri falan daha iyi olur diye düşünüyorum. Ama kullanan var mı, nasıldır, kronik sorunu var mıdır merak ediyorum.
Panel bilgisi yok. Muhtemelen BOE'ye ait bir panel var, incelemeyi yapan kişi subpixel fotoğraflaması yaparken yakın çekimden BOE'nin tarzına uygun bir görünüm elde ettiğini belirtmiş ama tam panel kodu bilgisi elimizde yok, AOC artık servis menüsüne panel bilgisini koymuyor. Paneli öğrenmenin tek yolu, monitörün içini açmak.
Renk Gamutu
%96 DCI-P3, %88 Adobe RGB ve %100 sRGB renk kapsamına sahip. Oldukça yüksek değerler. Muadillerinden açık ara önde renk gamutu bakımından.
Panel bilgisi yok. Muhtemelen BOE'ye ait bir panel var, incelemeyi yapan kişi subpixel fotoğraflaması yaparken yakın çekimden BOE'nin tarzına uygun bir görünüm elde ettiğini belirtmiş ama tam panel kodu bilgisi elimizde yok, AOC artık servis menüsüne panel bilgisini koymuyor. Paneli öğrenmenin tek yolu, monitörün içini açmak.
Renk Gamutu
%96 DCI-P3, %88 Adobe RGB ve %100 sRGB renk kapsamına sahip. Oldukça yüksek değerler. Muadillerinden açık ara önde renk gamutu bakımından.
Bunun hakkında ne dersin hocam? O bütçelere çıktıktan sonra bunu almak daha mantıklı değil mi 2K hem de, genellikle maç izliyorum FIFA oynuyorum. Maksimum çıkabileceğim bütçe ama gerçekten belki 6000₺ daha 1₺ üstüne çıkamam.
Cevabın için teşekkürler. Aslında niyetim dün gece İncehesap'tan 24 inç bir AOC kapmaktı ama fırsatı kaçırdım maalesef. Madem öyle oldu, ben de 'ilerisi için iyi bir yatırım olsun' diyerek bütçeyi biraz daha zorlamaya karar verdim. Şu anki kararsızlığım da bu yüzden; Philips Evnia, diğer 27 inç AOC ve AGON modeli arasında gidip geliyorum. Muhtemelen AGON modelini alacağım.
Güncelleme: Monitörü aldım konu kapanabilir, teşekkürler.
Cevabın için teşekkürler. Aslında niyetim dün gece İncehesap'tan 24 inç bir AOC kapmaktı ama fırsatı kaçırdım maalesef. Madem öyle oldu, ben de 'ilerisi için iyi bir yatırım olsun' diyerek bütçeyi biraz daha zorlamaya karar verdim. Şu anki kararsızlığım da bu yüzden; Philips Evnia, diğer 27 inç AOC ve AGON modeli arasında gidip geliyorum. Muhtemelen AGON modelini alacağım.
Güncelleme: Monitörü aldım konu kapanabilir, teşekkürler.
Çok teşekkür ederim, sağ olun. Elbette, monitör gelsin, biraz kurcaladıktan sonra ilk izlenimlerimi ve fotoğraflarını yeni bir konuda mutlaka paylaşırım. Umarım yardımcı olur.