Başlıkta da belirttiğim gibi, 5.800TL'ye Hepsiburada'dan 2x8GB kit halinde XPG D35 RAM aldım. Bilgisayarımda yine 2x8GB şeklinde XPG D50 RAM kiti takılı ve bu aldıklarımla beraber 32GB'a yükseltiyorum.
Mevcut piyasanın durumunun farkındayım, şu anda RAM satın almak pek mantıklı değil ama sistemimdeki RAM miktarı yaptığım işte yetersiz geldiği için almak durumundayım.
Bu bağlamda sizce mantıklı bir fiyat mıdır? Varsa daha uyguna 2x8GB, 1x16GB ve ya 2x16GB önerileriniz var mı?
Yerinizde olsam sıfır almazdım. 2000-2500 TL arası temiz 2x8 RAM'ler bulunuyor ama iade edip 2. el almaya gerek yok. Bu fiyatlar bile iyi aslında, 1-2 sene sonra fiyatlar 4-5 katına çıkacak.
Yerinizde olsam sıfır almazdım. 2000-2500 TL arası temiz 2x8 RAM'ler bulunuyor ama iade edip 2. el almaya gerek yok. Bu fiyatlar bile iyi aslında, 1-2 sene sonra fiyatlar 4-5 katına çıkacak.
İkinci el ürün almaktan pek hoşlanmıyorum. Ayrıca RGB'siz ucuz modellere bile 3000-3500 fiyat yazmışlar, daha iyi modellerin de çoğu 4000-4500 bandında hatta 5000-6000'e çıkanlar var Krizi fırsata çevirmekte üstümüze yok gerçekten.
İkinci el ürün almaktan pek hoşlanmıyorum. Ayrıca RGB'siz ucuz modellere bile 3000-3500 fiyat yazmışlar, daha iyi modellerin de çoğu 4000-4500 bandında hatta 5000-6000'e çıkanlar var krizi fırsata çevirmekte üstümüze yok gerçekten.
Bunları gördüm. İlkinin CL değeri benimkinden kötü, diğerlerini de marka olarak çok tanımıyorum ve aynı marka olmalarını tercih ederim, RGB olmadan da şu an kullandığım kitin yanında çok sırıtacaklar benim arkadaş çevremde de bilgisayar parçası satanlar var, onlar da 3000 civarına RAM kitleri satıyorlar ama idareten bir alışveriş yapıp daha sonra değiştirmek istemedim. Yine de araştırıp gönderdiğiniz için teşekkür ederim